Linux infrastructuur specialist

Ben jij in staat om onze groeiende vraag naar open source toepassingen te vertalen naar robuuste Linux gebaseerde IT diensten? Kun jij vanuit jouw eigen visie, kennis en ervaring de vertaalslag maken naar innovatie binnen jouw vakgebied en het leveren van toegevoegde waarde aan onze afnemers?

Neem jij het voortouw op het gebied van automation en selfservice binnen het Linux domein en werk je aan de verdere ontwikkeling van robuuste infrastructuur diensten?

Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag of Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplekdiensten, Data & Webdiensten en Applicatie Platform Team. Je komt te werken in het team Data & Webdiensten, met experts die werkzaam zijn in Heerlen (6) en Den Haag (7).
Het team houdt zich dagelijks bezig met het beheer, onderhoud en veiligheid van o.a. Microsoft- en Linux georiënteerde back-end systemen, database platformen Microsoft SQL en PostgreSQL en webdiensten.
We werken doorlopend aan het verbeteren van onze IT-diensten zoals de ontwikkeling van High Performance verwerkings platformen.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun. 
 

Wat ga je doen

Als Linux Infrastructuur Specialist binnen het CBS ben je verantwoordelijk voor het gehele Linux domein. En daarnaast:

 • Werk je aan onze IT roadmap als onderdeel van onze strategische IT doelen, waaronder vernieuwingen van onze Linux infradiensten.
 • Werk je aan authenticatie- en integratie vraagstukken tussen Linux georiënteerde platformdiensten en ons traditionele Windows domein.
 • Werk je aan lifecycle- en patch onderhoud, system hardening, security remediation en efficiënter inrichten van beheertaken (automation).
 • Haal je de eisen en wensen op bij onze interne afnemers. Op basis daarvan maak je een technisch ontwerp die je na goedkeuring ook zelf implementeert en operationaliseert.

Doordat wij op een Agile manier werken, starten we iedere ochtend met een dagstart en gaan we samen de uitdaging aan om iedere 2 weken een succes te vieren van een opgeleverd (deel)product. Daarnaast evalueren we iedere twee weken hoe de samenwerking of processen zijn gelopen en waar we daarin verdere verbetering kunnen aanbrengen. 

 

Wie zoeken wij

Een verbinder die zin heeft in teamwerk, die zich adaptief opstelt ten aanzien van andere kennisdomeinen én onze way of working, zo zien we jou graag!

Dit is wat we denken wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • RHCSA Certificering;
 • Tenminste 5 jaar werkervaring en een bewezen track record als Linux server beheerder in een Enterprise omgeving;
 • Diepgaande kennis van Ansible Tower en het maken van playbooks;
 • Ervaring met integratie- en authenticatie vraagstukken binnen een Windows domein (Active Directory (LDAP(S), Kerberos, etc), ADFS)
 • Ervaring met PostgreSQL, container oplossingen zoals Docker en Kubernetes is een pré. 

Als persoon ben je:

 • Leergierig; Het gaat er niet om wat je nu kan, maar hoe jij eigenaarschap neemt van je eigen ontwikkeling binnen- én buiten het Linux domein en nieuwe platform technologieën zoals NVIDIA DGX (machine learning platform), Greenplum of SAS VIYA Communicatief sterk en samenwerkingsgericht.

Innovatie en blijven(d) vernieuwen in IT-dataverwerking, daarom hebben we jou nodig!

 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Pim van Lier, Recruiter, via telefoonnummer: 06-31666013 of e-mail: pwma.vanlier@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Linux infrastructuur specialist ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren