Linux infrastructuur specialist

Ben jij in staat om onze groeiende vraag naar open source toepassingen te vertalen naar robuuste Linux gebaseerde IT diensten? Lukt het je ook de volledige implementatie en engineering in constructieve samenwerking voor elkaar te krijgen? Ben je daarnaast op zoek naar nieuwe technologieën binnen het Linux domein? Dan ben jij onze aanwinst in het verder innoveren van onze IT-dienstverlening.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplekdiensten, Data & Webdiensten en Applicatie Platform. Je komt te werken in het team Data & Webdiensten, met experts die werkzaam zijn in Heerlen (5) en Den Haag (7).
Het team houdt zich dagelijks bezig met het beheer, onderhoud en veiligheid van o.a. Microsoft- en Linux georiënteerde back-end systemen, database platformen Microsoft SQL en PostgreSQL en webdiensten.
Daarnaast werken we doorlopend aan het verbeteren van onze IT-diensten waaronder de ontwikkeling van een High Performance platform.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

We zitten midden in een transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten. 

Er is een groeiende vraag naar open source IT diensten die moeten voldoen aan de CBS IT architectuur- en IT security richtlijnen. Hiermee kunnen we onze ontwikkelteams, onderzoekers en methodologen nog beter van dienst zijn. IT is, vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie, de ruggengraat van het CBS en speelt een essentiële rol binnen de organisatie. 

Als Linux infrastructuur specialist is jouw toegevoegde waarde :

 • Je bent verantwoordelijk voor Linux beheer in het algemeen;
 • Je maakt gebruik van Ansible Tower als automation tool voor het verbeteren van dagelijkse beheertaken;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over verschillende (nieuwe) toepassingen uit de open source gemeenschap;
 • Je implementeert Linux servers/ software en integreert deze in een Windows georienteerde omgeving:

                          - PostgreSQL servers en clustering
                          - Linux applicatie- en webservers
                          - Docker/ Kubernetes containers

 • Beheer van onze Linux high performance computing clusters;
 • Linux server en applicatie hardening volgens de CIS benchmarks.

Doordat wij op een Agile manier werken, starten we iedere ochtend met een dagstart en gaan we samen de uitdaging aan om iedere 2 weken een succes te vieren van een opgeleverd (deel)product. Daarnaast evalueren we iedere twee weken hoe de samenwerking of processen zijn gelopen en waar we daarin verdere verbetering kunnen aanbrengen. 

Wie zoeken wij

Een verbinder die zin heeft in teamwerk en actief bijdraagt aan nieuwe ontwikkelingen, zo zien we jou graag!

Dit is wat we denken wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan:

 • Een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant);
 • RHCSA Certificering is een pré;
 • Je hebt tenminste 5 jaar (recente) werkervaring en een bewezen track record als Linux server beheerder in een Microsoft en VMware georiënteerde omgeving;
 • Je bent bekend met container oplossingen zoals Docker en Kubernetes en volgt de ontwikkelingen nauwgezet;
 • Je hebt ervaring met Active directory integratie, patch en life cycle onderhoud van Linux servers.

  Als persoon ben je:
 • Leergierig; Het gaat er niet om wat je nu kan, maar hoe jij eigenaarschap neemt van je eigen ontwikkeling op het gebied van nieuwe platform technologieën zoals NVIDIA DGX (machine learning platform), Greenplum of SAS VIYA en je weet deze snel eigen te maken;
 • Communicatief sterk en samenwerkingsgericht.

Innovatie en blijven(d) vernieuwen in IT-dataverwerking, daarom hebben we jou nodig!

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor meer infromatie kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Corporate Recruiter, via telefoonnummer: 06 - 528 883 32 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Linux infrastructuur specialist ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren