IT Service & Proces Manager

25-10-2019 00:00
Het CBS is in volle vaart de omslag aan het maken richting een Agile organisatie. De focus ligt daarbij in eerste instantie op agile applicatieontwikkeling en –beheer. Echter, om het agile werken écht te laten slagen is het belangrijk dat ook de (directe) omgeving meebeweegt met deze nieuwe ontwikkeling. Voor Team Customer services (BCS) geldt dat we een aantal rollen aan het heruitvinden zijn, waaronder die van service en proces manager. En aangezien we deze twee rollen steeds meer naar elkaar zien toegroeien, zoeken we iemand die in beide werelden thuis is, het aantrekkelijk vindt om – indien de situatie daar om vraagt - flexibel ingezet te worden, en het leuk vindt om (mede) vorm te geven aan de invulling van deze rollen, voor het aangaan van de uitdagingen van vandaag én morgen.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Vast
Uur per week:
36

Waar kom je te werken?

Team customer services (BCS) levert service en verbindt zodat CBS het volledige en ware potentieel van IT kan inzetten. BCS biedt de afnemers van IT producten een hoge mate van service waardoor de toegevoegde waarde van de producten wordt vergroot. BCS ondersteunt de IT teams - met service en door zaken makkelijker te maken - om zo hun eigen toegevoegde waarde en zelfredzaamheid te vergroten. BCS prikkelt en faciliteert het CBS om het goede gesprek over IT te voeren en is  – daar waar nodig – een verbindende schakel als er team-overstijgende aandacht of actie nodig is.

BCS heeft een grondhouding die dienstbaar is,  verbindend en gericht op het vergroten van de algehele toegevoegde waarde van IT voor CBS. BCS levert de volgende services: agile service management, service desk, regie op standaard applicaties, contracts & finance, inzicht in het IT landschap, functioneel beheer TOPdesk en LEAN ondersteuning. Het team bestaat uit 38 personen en werkt vanuit zowel de locatie Heerlen als Den Haag.

Het werk

Uitdagingen van vandaag
Op dit moment zijn we bezig met het oppakken van een aantal uitdagingen.

 • Service mgmt: hoe kunnen we de rol van servicemanager het beste positioneren en invullen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en de ICT dienstverlening door te ontwikkelen? Door de komst van nieuwe rollen als product owners, business owners en product managers ontstaat een andere dynamiek, die impact heeft op de huidige invulling van de rol van service manager
 • Proces mgmt: hoe sluit je verschillende werkwijzen op elkaar aan zodat ze goed samenwerken en elkaar versterken? Enerzijds hebben we te maken met werkwijzen die zorgen voor stabiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid en anderzijds met werkwijzen die zorgen voor flexibiliteit en wendbaarheid. Hoe werken elementen van ITIL en Agile handig samen? 
 • Proces en service mgmt: hoe houden we integraal overzicht, en borgen we handig - in de bestaande dienstverlening - de continue veranderende vraag naar en aanbod van diensten, zodat we snel kunnen acteren en kwaliteit kunnen blijven garanderen?

Uitdagingen van morgen
Er liggen vele uitdagingen in het verschiet, een aantal zijn bekend, een aantal kennen we (nog) niet. Een aantal van de bekende uitdagingen die we voorzien zijn: 

 • Hoe halen we het meeste uit het werken in nieuwe omgevingen zoals een multi-cloud application platform as a service (PaaS). Wat betekent dit voor processen en integrale dienstverlening? 
 • Hoe maken we het beste de overgang naar DevOps vormen van samenwerken? 
 • Hoe blijven we ook in ons eigen team sturen op toegevoegde waarde van onze diensten?

Jouw profiel

Uiteraard zoeken we iemand die begrijpt wat hierboven is omschreven, en het leuk vindt om samen met ons deze uitdaging aan te gaan, waarbij we ons deels op onbekend terrein gaan begeven. Belangrijke zaken hierbij zijn:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met zowel proces als service management binnen een IT omgeving;
 • Ervaring met het werken in Agile omgevingen en/of omgevingen in de transitie naar Agile werken;
 • Je herkent jezelf in de competenties continue verbeteren, samenwerken en flexibiliteit;
 • Je bent een goede gesprekspartner en hebt omgevingssensibiliteit;
 • Je hebt een goede balans tussen doen en denken;
 • Je bent bereid om op basis van de behoefte ook op onze vestiging in Heerlen aanwezig te zijn.

Wil jij hier onderdeel van zijn en kun jij ons meehelpen in deze transitie?
Dan zijn we opzoek naar jou!

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €3192 en maximaal €4905 (BBRA schaal 11) of minimaal €3740 en maximaal € 5559 (BBRA schaal 12) per maand op basis van 36 uur; De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Vakantiegeld uitkering van 8%;
 • Flexibele werktijden;
 • Reiskostenvergoeding en vergoedingen voor thuiswerken;
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt;
 • Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard;
 • Een studiefaciliteitenregeling;
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de functie?  Neem dan contact op met Matti van Rooij (Hoofd IT Customer Services) via 06 – 52487665 of via email m.vanrooij@cbs.nl. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Jeroen Rutten Corporate Recruiter, op telefoonnummer: 0652888332 of via email: j.rutten@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature IT Service & Proces Manager ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren