IT Recruiter

14-3-2019 00:00
Ben jij specialist in IT Recruitment? En wil je jouw expertise breed inzetten voor onze IT afdeling en uitdagende recruitmentvraagstukken? Dan zien we je graag als IT Recruiter bij het CBS.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijk zonder uitzicht op een vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
10 May 2019

Waar kom je te werken?

De core business van P&O is professioneel HRM-advies. Vanuit de afdelingen in Heerlen en Den Haag spelen wij een cruciale rol in de (strategische) advisering van het management van CBS met betrekking tot werkgeverschap, recruitment, mobiliteit en inzetbaarheid, opleidingen, uitstroom en organisatieontwikkeling. Op deze manier zorgen we er in nauwe samenwerking met het management  voor dat CBS een aantrekkelijke werkgever is en blijft.
 

Het werk

Je bent de regisseur van het gehele recruitmentproces en van alle activiteiten die gericht zijn op het succesvol aantrekken van talentvolle (IT) medewerkers voor CBS, vanaf het mede-opstellen van het wervingsprofiel tot aan het invullen van de vacature. Je hebt voldoende ervaring en senioriteit om niet alleen een rol te spelen in de selectie van (ervaren) professionals, maar ook in diverse andere onderdelen van het arbeidsmarktbeleid.  Je kent de IT-arbeidsmarkt en weet deze te bereiken via verschillende wervingskanalen. Binnen het cluster Recruitment ben jij dé IT-recruitmentspecialist.
Je bent creatief in werving en selectie om nieuwe CBS collega’s aan te trekken en bent aanvullend op het wervingsproces zichtbaar als Recruiter op de arbeidsmarkt. Je stemt de wervingscampagnes af met collega’s van arbeidsmarktcommunicatie.
Je voert wervingsgesprekken en draagt bij aan de kwaliteit van de gespreksvoering in de werving en selectie (STAR-gespreksvoering, competentieprofielen, etc.) en verzorgt desgevraagd workshops of korte trainingen.
De kerntaken van deze functie zijn:

 • Adviseren management en HR business partners over alle elementen van het recruitmentproces
 • Uitvoeren en begeleiden volledige vacatureproces voor diverse functies op diverse niveaus (inclusief verwerken in het Applicant Tracking System (ATS)
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van de strategie op het gebied van employer branding, inclusief arbeidsmarktcommunicatie
 • Acteert als Recruiter op Social Media
 •  Levert managementinformatie over het werving en selectieproces uit het ATS

 

Jouw profiel

HBO/WO-werk- en denkniveau (relevante opleiding)

 • Minimaal 3 jaar ervaring als Recruiter
 • Ervaring en affiniteit met Social Media
 • Ervaring met een Applicant Tracking System, bij voorkeur Connexys
 • Handig met Word, Powerpoint, Excel
 • Belangstelling voor ontwikkelingen op het vlak van HR en werving en selectie in het bijzonder
 • Resultaatgericht, kan goed luisteren, initiatiefrijk, beschikt over de nodige stijlflexibiliteit, omgevingsbewust en in het bezit van een behoorlijke dosis interpersoonlijke sensitiviteit
 • Kennis van en interesse in relevante IT ontwikkelingen

 

 


Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 •  Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

  


Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Marion Verburgh via telefoonnummer: 06- 25319056 of e-mail: me.verburgh @cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Niels Franzen via telefoonnummer: 06-10664044 of e-mail: n.franzen@cbs.nl

N.B.:
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature IT Recruiter ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren