Interne Communicatiemedewerker

8-10-2019 00:00
Heb jij een passie voor communicatie? Een vlotte pen en een goed gevoel voor inhoud en toon? Lees dan snel verder, want wij zoeken jou!

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar
Uur per week:
32-36 uur
Salaris:
Een salaris van minimaal €2554,- en maximaal €3452,- bruto per maand (BBRA schaal 8) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
22 Oct 2019

Waar kom je te werken?

Je wordt onderdeel van een team dat verantwoordelijk is voor beleidsadvies en interne communicatie bij de directie Bedrijfsvoering en IT (BIM). Onder deze directie vallen zes afdelingen. Samen zorgen zij voor vakkundige en klantgerichte dienstverlening op het gebied van IT, HR, financiën en control, projectmanagement en facilitaire zaken. Het communicatieteam ondersteunt en adviseert management en medewerkers bij de communicatie over en namens deze afdelingen.
Ons doel is om eenduidig en helder te communiceren. We werken nauw met elkaar samen, omdat timing en samenhang heel belangrijk zijn. Samen met een communicatieadviseur en een junior communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor alle communicatie rondom diverse projecten.
Een mooie functie om je verder te ontwikkelen in het vakgebied communicatie.

Het werk

 • Je denkt mee bij het opstellen van interne communicatieplannen en maakt en introduceert nieuwe communicatiemiddelen.
 • Je houdt de communicatiekalender van onze hoofddirectie bij.
 • Je verzamelt input en verwerkt deze tot relevante content voor interne doelgroepen.
 • Je signaleert communicatiebehoeften in de organisatie en brengt die actief in binnen het communicatieteam.
 • Je beheert intranetpagina’s, plaatst content en helpt collega’s met vragen over intranet.
 • Je neemt deel aan het CBS-brede gebruikersoverleg intranet namens de eigen directie.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding met vakgebied communicatie of vergelijkbaar en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent zelfstandig, goed in plannen en je stapt gemakkelijk op anderen af.
 • Je bent creatief, nieuwsgierig en je weet van aanpakken.
 • Je maakt gemakkelijk contact en je hebt een dienstverlenende instelling.
 • Je schrijft bondige teksten, maakt aansprekende beelden en (eventueel) korte video’s. De juiste inhoud en toon; dat is waar jij voor staat.

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €2554,- en maximaal €3452,- bruto per maand (BBRA schaal 8) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat. 
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. 
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.  
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard. 
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen (deeltijd naar rato). 
 • Een studiefaciliteitenregeling. Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel. 
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Carola Weijsenfeld via telefoonnummer: 06 52464120 of e-mail: c.weijsenfeld@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts via telefoonnummer: 06 11499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Interne Communicatiemedewerker ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren