High Performance Computing (HPC) Infrastructuur Engineer

Ben jij instaat om onze collega’s te adviseren welke toepassing en platform het beste aansluit bij hun big data en/of rekenintensieve verwerkingsvraagstuk?
Lukt het je ook de volledige implementatie en engineering in constructieve samenwerking voor elkaar te krijgen?

Dan ben jij onze aanwinst in het verder innoveren van onze IT-dienstverlening.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
1 jaar contract met uitzicht op Vast
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal €3256,- en maximaal €5003,- bruto per maand

Waar kom je te werken

De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplekdiensten, Data & Webdiensten en Applicatie Platform. Je komt te werken in het team Data & Webdiensten, met experts die werkzaam zijn in Heerlen (5) en Den Haag (7).

Het team houdt zich dagelijks bezig met het beheer, onderhoud en veiligheid van o.a. Microsoft- en Linux georiënteerde back-end systemen, database platformen Microsoft SQL en PostgreSQL en webdiensten.
Daarnaast werken we doorlopend aan het verbeteren van onze IT-diensten waaronder de ontwikkeling van een High Performance platform.

Wat ga je doen

We zitten midden in een transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten. Met het introduceren van verschillende platformen, zijn we in staat om snellere berekeningen te maken en grotere hoeveelheden data te verwerken. Hierdoor kunnen we nog beter onderzoek uitvoeren en wetenschappelijke publicaties mogelijk maken. IT is, vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie, de ruggengraat van het CBS en speelt een essentiële rol binnen de organisatie. 

Als HPC Infrastructuur Engineer is jouw toegevoegde waarde :

 • Je bent staat om requirements op te halen en ze vervolgens te ontwikkelen, implementeren, exploiteren en te beheren binnen het HPC ecosysteem.
 • Je overziet de toepassingsmogelijkheden van de verschillende platformen, signaleert kansen om ze in te zetten voor de business en geeft hierover gevraagd en ongevraagd advies
 • Je pakt de regie en geeft ondersteuning rondom het gebruik van de nieuwe platformen, bijbehorende tooling en technologieën.
 • Je voert  technische verbeteringen en optimalisaties uit die bijdragen aan het continu verbeteren van onze platformen voor wat betreft toepasbaarheid van functionaliteit, beschikbaarheid en veiligheid.
 • Je vertaalt de behoefte van onze collega’s naar het optimaal inzetten van de nieuwe platformen.

Doordat wij op een Agile manier werken, starten we iedere ochtend met een dagstart en gaan we samen de uitdaging aan om iedere 2 weken een succes te vieren van een opgeleverd (deel)product. Daarnaast evalueren we iedere twee weken hoe de samenwerking of processen zijn gelopen en waar we daarin verdere verbetering kunnen aanbrengen. 

Wie zoeken wij

Een verbinder die zin heeft in teamwerk en actief bijdraagt aan nieuwe ontwikkelingen, zo zien we jou graag!
Dit is wat we denken wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan:

 • Een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
 • Je hebt een aantal jaren ervaring op het gebied van High Performance Computing, met adviseren, ontwikkelen, implementeren en engineering.
 • Je hebt ruime ervaring als Linux server beheerder (CentOS/ Ubuntu Server) en bewezen track record als IT infrastructuur specialist in een Microsoft en Linux georiënteerde omgeving.
 • Je bent bekend met de platform technologieën NVIDIA DGX, Greenplum of SAS VIYA of weet je snel nieuwe technologie eigen te maken.
 • Je hebt affiniteit met container oplossingen zoals Kubernetes of Docker
 • Je bent leergierig; Het gaat er niet om wat je nu kan, maar hoe jij eigenaarschap neemt van je eigen ontwikkeling op het gebied van machine learning, deep learning en AI.

Innovatie en blijven(d) vernieuwen in IT-dataverwerking, daarom hebben we jou nodig!

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3256,- en maximaal €5003,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten

Neem dan contact op met Jeroen Rutten, Corporate Recruiter, via telefoonnummer: 06 – 528 88 332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl

N.B.:

 • De bevestiging van je sollicitatie wordt mogelijk gezien als spam. Controleer daarom je map ‘ongewenste e-mail’.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature High Performance Computing (HPC) Infrastructuur Engineer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren