Functioneel beheerder Software applicaties

Vorm jij de onmisbare schakel tussen statistiek en IT? Hou je ervan om je softwareapplicatie kennis direct in te zetten om statistieken te verbeteren? Vind je het daarnaast leuk om een bijdrage te leveren aan vernieuwingstrajecten? Dan is deze uitdagende en afwisselende functie zeker iets voor jou!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 4431,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Met dit team van slimme koppen werk je samen:
Het CBS werkt met verschillende Agile-teams, die elk een deel van het applicatielandschap onder de hoede heeft. Het Agile-team Overheidsfinanciën, waarvoor nu de vacature open staat, richt zich specifiek op informatiesystemen voor de statistieken over inkomsten en uitgaven van het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en gelieerde instanties. De resultaten van de statistieken worden onder andere gebruikt bij het vaststellen van de overheidsschuld en financieringstekort.

Het team bestaat uit tien collega’s en valt organisatorisch onder de sector Overheidsfinanciën en Consumentenprijzen. Binnen het team worden technieken als SCRUM toegepast.
Je standplaats is Den Haag.

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Je gaat werken binnen de sector Overheidsfinanciën (EOC), welke zich richt op statistieken over inkomsten en uitgaven van het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en gelieerde instanties. Een belangrijk deel van je tijd ben je werkzaam als functioneel beheerder maar je wordt ook ingezet bij vernieuwingstrajecten voor bestaande applicaties. Door je flexibele instelling ben je goed in staat om te schakelen in dit afwisselende werkpakket, waardoor je op meerdere terreinen kunt worden ingezet, ook als die tegelijkertijd je aandacht vragen.

Als functioneel beheerder:

 • ondersteun je de applicaties “live” te houden die ervoor zorgen dat de vele databronnen en gegevens worden gebruikt voor de productie van de statistieken;
 • analyseer en los je complexe problemen op, je voert (acceptatie)testen uit en stelt functionele specificaties op;
 • help je interne gebruikers bij (acute) problemen in de applicaties en zorg je ervoor dat zij zo snel mogelijk verder kunnen;
 • schakel je soepel met het Agile-team als het gaat om aanpassingen in de software;
 • help je collega’s bij het in gebruik nemen en effectief toepassen van software;
 • toezicht houden en actie ondernemen op ruimtegebruik fileservers (en in mindere mate databaseservers);
 • begeleiding bij migraties en transities IT-omgeving.

Wie zoeken wij

Een sterke drive om toegevoegde waarde te leveren. Expertise op bepaalde vlakken is altijd nodig, tegelijkertijd verwachten we dat je in staat bent om alle aspecten van development op te pakken indien nodig. 
Hierbij leren we met elkaar, zowel vakinhoudelijk, als in de samenwerking. Want het werk doen we niet alleen; je bent altijd samen met je team verantwoordelijk voor het werk. Als FB-er ben je de schakel tussen het ontwikkelteam en de afdeling / eindgebruiker. Je hebt focus op het snel opleveren van zaken die je met de gebruiker kunt toetsen.

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
 • kennis van Excel, Access, VBA, SQL, Netwerk, Intranet (SharePoint 2016).
 • Kennis van testen; professioneel kunnen testen; testprotocollen en testscripts.
 • Kennis van Powershell.
 • Kennis van webdesign, Python, Cloud Foundry of TFS vormt een pré.

Als persoon bezit je:

 • Zeer goede communicatieve vaardigheden en kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Een klant- en servicegerichte houding.
 • Een probleemoplossende instelling en weet prioriteiten te stellen.
 • De competenties analytisch, resultaatgericht en houd je van nauwgezet werken. 
 • Een enthousiaste houding over het Agile gedachtegoed, je bent een echte teamplayer en werkt graag in een SCRUM team.

Zie jij het succesvol afronden van het werk mede als jouw verantwoordelijkheid en ben je tevens een coach en bereid om kennis en kunde te delen met andere? Dan komen we graag met je in contact!

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 4431,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Harold Eding, scrummaster agile-team overheid, via telefoonnummer: 070 337 5612 of e-mail: h.eding@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Functioneel beheerder Software applicaties ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren