© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Functioneel beheerder Registers en Koppelingen

8-10-2019 00:00
Heb je een sterke IT affiniteit en zoek je een afwisselend en uitdagend takenpakket waarin je te maken krijgt met alle aspecten van functioneel beheer?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Contract is voor 2 jaar, bij goed functioneren eventueel om te zetten in een Vaste aanstelling.
Uur per week:
36/40, deeltijd ook bespreekbaar
Salaris:
Minimaal € 3257,- en maximaal € 5004,- bruto per maand
Deadline:
28 Feb 2020

Waar kom je te werken?

Binnen het CBS is de afdeling Registers en Koppelingen (ERB) op zoek naar een veelzijdig functioneel beheerder.  

Als beheerder ondersteun je de afdeling bij het realiseren en onderhouden van een adequate informatievoorziening, zodat bedrijfsprocessen op effectieve en efficiënte wijze kunnen worden uitgevoerd. Je bent zelfstandig in staat om je weg te vinden in de beschikbare data en een informatiebehoefte te vertalen naar een bruikbare data-set.

Je analyseert en lost complexe problemen op, je voert (acceptatie)testen uit en stelt functionele specificaties op. Je ondersteunt de medewerkers door het schrijven van gebruikershandleidingen en procesbeschrijvingen.

Verder onderhoud je als kwaliteitscoördinator contacten met klanten en leveranciers over lopende en potentiele nieuwe processen. Je zorgt samen met collega’s voor de privacy audit en dat de afdeling Registers en Koppelingen ISO gecertificeerd blijft.

Het werk

De afdeling Registers Bedrijven (ERB) is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van registers en andere administratieve gegevens over Nederlandse bedrijven, instellingen en personen aan de statistiek producerende sectoren binnen de divisies Economie, bedrijven en nationale rekeningen (EBN) en Sociaal-economische en ruimtelijke statistieken (SER). Daarmee staat de afdeling aan de basis van veel statistieken. Door het koppelen van eenheden en data uit verschillende secundaire bronnen speelt de sector een cruciale rol als ruggengraat binnen de statistieken van het CBS. Als dienstverlening aan de (interne) klanten worden vele gegevens gekoppeld en als statistisch halffabricaat aangeleverd. 

Jouw profiel

 • Je hebt tenminste een WO werk- en denkniveau en aantoonbare kennis van informatie-analysemethoden en technieken;
 • Je hebt ervaring in de omgang met grote en complexe automatiseringssystemen en je beschikt over actuele kennis van SQL, R, Python, Powershell
 • Je hebt ervaring met acceptatietesten;
 • Je denkt in mogelijkheden en bent gemotiveerd om een kwalitatief goed eindproduct neer te zetten;
 • Je bent een kei in het werken aan meerdere opdrachten tegelijkertijd en kunt dus goed schakelen tussen werkzaamheden;
 • Je bent service gericht en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling;
 • Je kunt goed samenwerken en je krijgt collega’s mee in jouw ideeën;
 • Je weet uitstekend klantrelaties op te bouwen en te onderhouden
 • Je hebt het vermogen om op basis van beschikbare informatie en ervaring tot een mening te komen.

Ons aanbod

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal € 3257,- en maximaal € 5004,-  bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Barbara Berkenbosch via telefoonnummer: 045 – 5706491 of e-mail: B.Berkenbosch@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers via telefoonnummer: 045 – 5707533 of e-mail: j.eilers@cbs.nl

Contract is voor 2 jaar, bij goed functioneren eventueel om te zetten in een Vaste aanstelling.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
- Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Functioneel beheerder Registers en Koppelingen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren