Functioneel beheerder Internationale Handel in Goederen

17-4-2019 10:08
Zoek je een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van Functioneel Beheer en Internationale Handel in Goederen? Draai jij je hand niet om voor het vertalen van wensen van de gebruikers naar requirements? Krijg jij je collega’s goed mee en weet je van aanpakken?


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €2631,- en maximaal €4229,- bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
17 May 2019

Waar kom je te werken?

Deze functie is binnen het team Internationale Handel in Goederen. Werken bij Internationale Handel in Goederen is werken in een team dat enthousiast en betrokken is. Onze cijfers zijn van groot belang voor zowel bedrijfsleven als overheden in het binnen- en buitenland. Samen met je (ongeveer 35) collega’s ben je verantwoordelijk om de kwaliteit te leveren die onze klanten verwachten.

We zijn bezig om onze processen en systemen te herzien. Doel hiervan is het krijgen van een hogere veranderkracht om zo de werkdruk in de organisatie te verlagen. Je komt in aanraking met alle aspecten die in het team spelen. Kortom, een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van Functioneel Beheer en Internationale Handel in Goederen.
 

Het werk

Als functioneel beheerder ondersteun je de business bij het realiseren en onderhouden van een adequate informatievoorziening, zodat bedrijfsprocessen op effectieve en efficiënte wijze kunnen worden uitgevoerd. Je doet dit met BISL-procedures op met name het uitvoerende niveau Gebruiksbeheer, Wijzigingenbeheer, Transitie en Functionaliteitenbeheer.
Binnen het team Internationale Handel in Goederen ben jij het aanspreekpunt voor  je collega’s. Je zorgt, samen met hen, dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare systemen. In geval van verstoringen, stem je af met de leveranciers en zoekt samen met hen naar een oplossing. Als er nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen, verzorg je de implementatie en overdracht. Als team staan we op het punt om onze systemen grondig te herzien en te vernieuwen. Ook hierbij ga je een rol spelen.

Daarnaast ben jij het aanspreekpunt  met betrekking tot het onderhoud van diverse al geïmplementeerde geautomatiseerde processen,

Uiteraard sta je hier niet alleen voor. Je bent onderdeel van het team en samen zoeken we naar oplossingen.
 

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde (IT) HBO opleiding of aantoonbare ervaring en affiniteit met informatiesystemen.
 • Je vertaalt wensen uit de organisatie naar requirements.
 • Je krijgt collega’s mee in jouw ideeën en bent in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden
 • Je weet van aanpakken.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring als functioneel beheerder.
 • Je hebt ervaring met BiSL en kunt zelfstandig automatiseringsvraagstukken oplossen.
Daarnaast ben je resultaatgericht, nauwkeurig, stressbestendig en kun je goed zelfstandig werken maar zeker ook in teamverband.
 

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €2631,- en maximaal €4229,- bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Hub Lentjes, Hoofd IHG, via telefoonnummer: 045-5707177 of e-mail: hw.lentjes@cbs.nl of met Micha Juffermans, plv Hoofd IHG, via telefoonnummer: 045-5706484 of email: m.juffermans@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers, Corporate recruiter, via telefoonnummer: 045-5707533 of e-mail: j.eilers@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Functioneel beheerder Internationale Handel in Goederen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren