Functioneel beheerder

Ben jij een all-round functioneel beheerder en wil jij de radertjes van onze interne informatiesystemen goed geölied houden? Dan zijn we op zoek naar jou.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
32-36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

De Hoofddirectie Communicatie & Nieuws van het CBS (CCN) zorgt voor de verspreiding van alle output van het CBS. CCN is een professionele, gestroomlijnde organisatie die de inhoud van de vele honderden onderzoeken per jaar, omzet in rapportages, nieuwsproducties en moderne vormen van communicatie. CCN voorziet, met ongeveer 75 medewerkers, diverse doelgroepen rechtstreeks van de benodigde informatie, maar weet de samenleving ook indirect te bereiken via Nederlandse nieuwsmedia. Dat gebeurt met moderne crossmediale middelen via diverse kanalen. Nieuwsproducties van het CBS halen dagelijks de voorpagina’s van de landelijke dagbladen en de journaals op radio en TV. 

CCN is niet alleen verantwoordelijk voor de externe communicatie van de statistieken en berichten over de organisatie, maar ook voor de interne, die naar de medewerkers toe. Daar waar de eigen website met verschillende online en offline kanalen voor de verspreiding van output het belangrijkste platform is, is intranet het communicatieplatform voor en door de medewerkers. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Als functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van informatiesystemen en daarmee voor de bedrijfsprocessen binnen een deel van CBS. Je bent mede-verantwoordelijk voor het invullen van het informatie-voorzieningsbeleid van de organisatie en voor enkele applicaties die we in gebruik hebben, te weten de mailinglist server, mediamonitoring tools en intranet. 

Taken
Gebruiksbeheer
Ondersteunen van medewerkers bij het gebruik van de applicaties, via het beantwoorden van gebruikersvragen, verhelpen van storingen, verzorgen van instructies en handleidingen, alsook het rechtenbeheer.

Wijzigingenbeheer
Testen van applicaties, beheren van gebruikersvragen en het ontwikkelen van workflows, formulieren en sjablonen.

Functionaliteitenbeheer
Mede-ontwikkelen van een visie voor de toekomst van applicaties en opstellen van beheerplannen.

Behoeftemanagement
Onderkennen van informatiebehoeften en deze vertalen naar functionaliteiten gericht op het optimaal benutten en beheren van de applicaties, mede in overleg met onze IT-organisatie.

 

Wie zoeken wij

We zoeken een all-round functioneel beheerder met ervaring, die gedegen vakinhoudelijke kennis en vaardigheden meebrengt. Waar we specifiek aan denken: 

Vakinhoudelijke kennis

 • Kennis van tools en ontwikkelplatforms van mailinglist servers, webapplicaties en intranetomgevingen;
 • Ervaring m.b.t. het testen van systemen;
 • Kennis van script-talen en tools voor webcommunicatie, zoekplatforms en databases.

Opleiding en ervaring 

 • Hbo werk- en denkniveau en minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als functioneel beheerder;
 • In staat om snel nieuwe technieken eigen te maken.

Eigenschappen

 • Zeer goede communicatieve vaardigheden en kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Een probleemoplossende instelling en je prioriteiten weten te stellen;
 • De competenties analytisch, nauwgezet, klant-, kwaliteit- en resultaatgericht. 
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Functioneel beheerder ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren