Functionaris gegevensbescherming

Heb jij een hart voor kwaliteit? Kan jij adviseren, goed met mensen om gaan en sta je stevig in je schoenen? Wij zijn op zoek naar een collega die o.a. als functionaris gegevensbescherming de privacy binnen het CBS in goede banen kan leiden.
De functie omvat alle aspecten van privacy en toezicht. En dat alles in een uitdagende en dynamische omgeving, waarbij het maatschappelijk belang een grote rol speelt.
Ben jij onze nieuwe functionaris gegevensbescherming?
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 4281,- en maximaal EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur.
Deadline:
16 Apr 2021

Waar kom je te werken

De interne auditdienst (CAD) valt direct onder de Directeur Generaal en telt 6 medewerkers. Wij vervullen van een verbindende rol tussen (plaatsvervangend) Directeur Generaal en overige CBS-onderdelen. 
Wij zien onder meer toe op de compliance met wet- en regelgeving en organiseren interne en externe audits. De interne audits hebben zowel betrekking op ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement), ISO 27001 (Informatiebeveiliging) en privacy.
Privacybescherming staat permanent zeer hoog op de agenda. Het CBS streeft op dit gebied dan ook niet naar ‘goed’, maar naar ‘excellent’. Het CBS blijvend aantoonbaar geheel privacy proof zijn.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Als functionaris gegevensbescherming en beleidsmedewerker ben je mede verantwoordelijk voor het vorm geven van beleid op het gebied van privacy en kwaliteitsmanagement. 
Je takenpakket ziet er als volgt uit (deze is deels wettelijk vastgelegd in de AVG):

 • Je houdt namens 17 miljoen mensen onafhankelijk toezicht op de naleving van de AVG bij het CBS;
 • Je neemt de organisatie mee in de denkwereld van de AVG;
 • Samenstellen auditprogramma, organiseren, uitvoeren en reviewen van interne audits alsmede het organiseren en begeleiden van externe audits;
 • Geven van voorlichting, (gevraagd en ongevraagd) advies en uitleg over privacy aan de gehele organisatie; 
 • Je ben lid van het Rijksplatform van FG’s; en in voorkomende gevallen werk je samen met de Autoriteit Persoonsgegevens. 
 • Je speelt een rol in de behandeling van datalekken, vragen en klachten die je ontvangt van collega’s en/of burgers.

Wie zoeken wij

We zoeken een energieke en proactieve collega die onze organisatie nog beter op de kaart weet te zetten. 

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en een gedegen kennis van de privacywetgeving. 
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke positie is een pré.
 • Je bent gericht op samenwerking, niet alleen met de directe naaste collega’s maar zeker ook met medewerkers van de andere hoofddirecties.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. 
 • Je bent pragmatisch, doortastend, werkt graag aan verschillende dossiers en kan goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
 • Je beschikt over voldoende gevoel voor humor en relativeringsvermogen om je ook in lastigere situaties staande te kunnen houden.

Wat bieden wij

 • ­ Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 4281,- en max EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­ Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­ Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­ Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­ De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­ Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­ Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­ Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­ Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Douwe Kuurstra, hoofd Interne auditdienst, via telefoonnummer 06 1585 0081 email: da.kuurstra@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Niels Franzen, Recruiter, via telefoonnummer: 06 10664044, email: n.franzen@cbs.nl.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Functionaris gegevensbescherming ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren