Eindredacteur/onderzoeker Globalisering

18-4-2019 00:00
Raak jij enthousiast van het coördineren van vernieuwende publicaties met een maatschappelijke impact? Vind jij het een uitdaging om cijfers over globalisering te vertalen naar begrijpelijke content voor een breed publiek? Dan ben jij de versterking die wij zoeken!

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3130 en maximaal € 4809 bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
09 May 2019

Waar kom je te werken?

Je werkt binnen het team Informatieontwikkeling en Output (KIO) dat onderdeel uitmaakt van de sector Economische Bedrijfsstatistieken in Heerlen (EBH). Binnen de sector EBH wordt een aantal uiteenlopende statistieken gemaakt, die gemeenschappelijk hebben dat ze bedrijfseconomische verschijnselen beschrijven met een internationale dimensie ten behoeve van maatschappelijke debatten en besluitvorming.

Het team Informatieontwikkeling en Output (KIO) voert vernieuwend en beleidsrelevant onderzoek uit op het gebied van (economische) globalisering en presenteert de resultaten van de onderzoeken via vernieuwende communicatievormen. Beleidsontwikkelingen worden scherp in de gaten gehouden en er wordt nauw samengewerkt met een breed scala aan interne en externe partners. Het werkprogramma van KIO wordt deels gevormd door afspraken die op jaarbasis gemaakt worden met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bij KIO kom je terecht in een jong, hoogopgeleid en enthousiast team van circa 25 personen. De medewerkers van KIO werken intensief samen met elkaar, met collega's van andere afdelingen en met externe organisaties zoals ministeries, planbureaus en universiteiten. De werksfeer kenmerkt zich door een informele, collegiale sfeer, zelfstandigheid en individuele professionele verantwoordelijkheid. De lijnen met het management zijn kort. De ontwikkeling van professionele expertise en persoonlijke effectiviteit staan hoog in ons vaandel.

Het werk

Je bent eindredacteur van publicaties op het gebied van (economische) globalisering, zoals de Internationaliseringsmonitor. Deze publicaties beschrijven op een aantrekkelijke en toegankelijke manier trends in internationalisering en de consequenties hiervan voor de Nederlandse economie en samenleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe inzichten over Brexit, afhankelijkheden van buitenlandse markten en de rol van multinationals in de Nederlandse economie.

Als eindredacteur coördineer je de samenstelling van publicaties van begin tot eind. In samenspraak met betrokken partijen stel je de inhoud vast, stel je een plan van aanpak vast en stuur je een wisselend team van redacteuren en statistisch onderzoekers aan. Jij bent de laatste die inhoudelijk en tekstueel naar een publicatie kijkt voordat deze gepubliceerd wordt. Gedurende dit proces houd je contact met interne en externe relaties.

Naast je coördinerende werkzaamheden is er volop ruimte om zelf artikelen te schrijven, op basis van eigen statistisch onderzoek of dat van collega’s. Jij beschikt dan ook over een vlotte pen en hebt voldoende kennis van kwantitatieve methoden en technieken.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten en/of redacties;
 • Je kunt planmatig werken en hebt geen moeite met het sturen op deadlines en het geven van constructieve feedback;
 • Je bent in staat om te werken onder tijdsdruk en hebt het vermogen om snel van de ene naar de andere taak te schakelen;
 • Je bent secuur, zorgvuldig en kritisch en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt ruime ervaring met het analyseren van kwantitatieve gegevens en de rapportage daarover in de vorm van publicaties;
 • Je hebt aantoonbare kennis van statistiek en statistische softwarepakketten, zoals SPSS, R, Stata en/of SQL;
 • Je hebt affiniteit met globaliseringsvraagstukken of de (internationale) economie in het algemeen.

 

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal € 3130 en maximaal € 4809 bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. 
 • Vakantiegeld uitkering van 8%. 
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel. 
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandra Wilms via telefoonnummer 045 – 5706840 of e-mail s.wilms@cbs.nl
of met Roger Voncken via telefoonnummer: 045-5707408 of e-mail: rcaa.voncken@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers via telefoonnummer: 045-5707533 of e-mail: j.eilers@cbs.nl     

N.B.:
- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
- Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Eindredacteur/onderzoeker Globalisering ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren