Developer datavisualisaties

30-1-2020 00:00
Wil jij dat jouw werk letterlijk in de spotlights staat? Lijkt het jou een uitdaging cijfers te vertalen naar heldere visualisaties voor een breed publiek?
Het CBS zoekt een front-end / javascript developer voor het ontwikkelen van interactieve datavisualisaties en automatisch actualiserende teksten voor zijn website.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig, ICT
Dienstverband:
Tijdelijke functie, periode: 1 jaar, met zicht op verlenging
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal € 2737,- en maximaal € 4400,- bruto per maand

Waar kom je te werken?

De Communicatieafdeling van het CBS (CCN) zorgt voor de verspreiding van alle output van het CBS. CCN is een professionele, gestroomlijnde organisatie die de inhoud van de vele honderden onderzoeken per jaar, omzet in rapportages, nieuwsproducties en moderne vormen van communicatie. CCN voorziet diverse doelgroepen rechtstreeks van de benodigde informatie, maar weet de samenleving ook indirect te bereiken via Nederlandse nieuwsmedia. Dat gebeurt met moderne crossmediale middelen via diverse kanalen. Nieuwsproducties van het CBS halen dagelijks de voorpagina’s van de landelijke dagbladen en de journaals op radio en TV.

Er werken ongeveer 75 mensen bij CCN, waaronder redacteuren, webdevelopers, grafisch ontwerpers en een datavisualisatiedeveloper. Het hart van CCN is de Centrale Regie waar jaarlijks de productie van circa 900 nieuwsproducties wordt verzorgd/gecoördineerd.

Het werk

Het CBS ontwikkelt en publiceert datavisualisaties en dashboards over diverse onderwerpen, zoals het Dashboard Arbeidsmarkt, de Benchmark Jeugdzorg en het Prijzendashboard. Daarnaast verschijnen er interactieve grafieken in onze berichten. Veel van deze visualisaties worden gemaakt bij de divisie Communicatie en Nieuws (CCN).
Je vindt het leuk om cijfers te visualiseren. Je visualisaties of infographics vertellen een verhaal. Je houdt er van om deze verhalen zelf te bedenken en je helpt graag je collega’s om hun statistieken in een mooi plaatje te gieten.
Je houdt altijd rekening met de huisstijl van het CBS en werkt samen met vormgevers, developers van cbs.nl, redacteuren en natuurlijk de statistici.
Daarnaast ga je ons helpen om een tekstrobot te ontwikkelen, die in staat is om eenvoudige teksten en figuren aan te passen als de cijfers veranderen.

Als datavisualisatiedeveloper ontwikkel je met behulp van o.a. javascript, Highcharts en SVG interactieve datavisualisaties. Sommige van deze visualisaties vergen onderhoud, sommige zijn pas vernieuwd, en andere zijn aan vernieuwing toe.
Bovendien is er behoefte aan nieuwe online datavisualisaties en kun jij hier de volgende stappen in zetten en een bijdrage leveren in deze vernieuwing.

Jouw profiel

Jij bent een (javascript) developer die kan helpen bij het ontwikkelen van interactieve datavisualisaties.

Je technische skills:
• Je hebt minimaal HBO niveau
• Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met Javascript, CSS, HTML, jQuery
• Je bent bekend met Scalable Vector Graphics (SVG), en je kunt deze interactief maken
• Je bent bereid om je verdert technisch te ontwikkelen met bv. onze open data (JSON)
•J e maakt responsieve en toegankelijke visualisaties, die op diverse apparaten goed werken

Je persoonlijke skills:

• Communicatief
• Samenwerkingsgericht
• Zelfstandig

Ons aanbod

. Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal € 2737,- en maximaal € 4400,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
. Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
. Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
. Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
. De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
. Een studiefaciliteitenregeling.
. Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
. Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
. Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Dick ter Steege via telefoonnummer: 06 25189075 of e-mail: d.tersteege@cbs.nl.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Rutten, telefoon 06-52888332 of via email: j.rutten@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Developer datavisualisaties ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren