Data scientist/user interface designer (sensordata)

15-2-2019 00:00
Het CBS zoekt versterking in onderzoek naar de inzet van sensoren en het gebruik van sensordata. De nadruk ligt daarbij op sensordata die met apps op mobiele telefoons verzameld worden.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijke voorlopig voor 2 jaren.
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- per maand (inschaling in schaal 11) op basis van een werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Je werk speelt zich af in Heerlen. Het zwaartepunt van je werkplek is in overleg te bepalen.

Het werk

Het CBS zoekt versterking in onderzoek naar de inzet van sensoren en het gebruik van sensordata. De nadruk ligt daarbij op metingen via mobile devices, mogelijk in combinatie met wearables. Deze metingen zullen meestal plaatsvinden via apps, hoewel ook toepassingen vanuit browsers denkbaar kunnen zijn of koppeling aan metingen via IoT sensoren. Dit onderzoek vindt plaats binnen het team methodologie en in nauwe samenwerking met de CBS IT afdeling en met onderzoeksprogramma’s rond vernieuwing van specifieke enquêtes en statistische thema’s. Thema’s waaraan momenteel gewerkt wordt zijn gezondheid, koopgedrag, mobiliteit en tijdbesteding. Het CBS werkt nauw samen met verschillende externe partijen zoals RIVM, Rijkswaterstaat, SCP en verschillende universiteiten.

Jouw profiel

Team methodologie zoekt een specialist op het terrein van sensormetingen die vertrouwd is met de vormgeving en inzet van apps voor het aansturen van de metingen. De specialist bouwt de sensormetingen niet zelf, maar kent wel de (on)mogelijkheden van apps en design principes van user interfaces. Hij/zij kan deze samen met experts in cognitief testen toetsen bij proefpersonen en design aanpassingen voorstellen. De specialist heeft bij voorkeur ervaring met de verzameling van sensordata en  is in staat deze samen met data science experts te beoordelen op hun waarde voor statistieken. De gevraagde expertise bevindt zich op het snijvlak van communicatie en IT.
Technische skills:

 • Ervaring met user interface/user experience design principes
 • Ervaring met Flutter, Xamarin of soortgelijke cross-platform developer tools
 • Kennis van sensoren in mobile devices en wearables
 • Bekendheid met proefopzetten voor usability testen is een pre
 • Bekendheid met statistische analyse is een pre
 • Bekendheid met SQL en SQLite datamanagementsystemen is een pre

Persoonlijke skills:

 • Communicatief
 • Samenwerkingsgericht

Ons aanbod

Een uitdagende functie voorlopig voor 2 jaren in een dynamisch werkveld met en hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder:

 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Vakantiegeld uitkering van 8%
 • Flexibele werktijden
 • Reiskostenvergoeding
 • Ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Een salaris van minimaal € 3130,- maximaal € 4809,- per maand (schaal 11) op basis van een werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Meer weten?

Voor informatie kun je bellen met Sofie De Broe, hoofd methodologie Heerlen, telefoon  045-570 6471, of Barry Schouten, senior methodoloog Den Haag, telefoon 070- 337 4905.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij Niels Franzen, Recruiter, op 06-10664044.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data scientist/user interface designer (sensordata) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren