Data Scientist met R ervaring

Wil je werken op het snijvlak van economische statistieken en automatisering? Heb je een brede IT-blik, ben je bedreven in het programmeren in R en wil jij bijdragen aan het verbeteren en beheren van ons IT-landschap? Dan is deze functie echt iets voor jou.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Tijdelijk dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3279,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je gaat werken in het team Publicaties, Coördinatie en Onderzoek (PCO) van de sector Nationale Rekeningen (ENR). Dit team is zeer veelzijdig en bestaat uit zo’n 20 enthousiaste collega’s, die o.a.  actief zijn op het terrein van publiceren, onderzoek en analyse, IT, projectleiding en coaching.  

De nationale rekeningen vormen de officiële overzichtsstatistiek van de nationale economie. Het nationaal inkomen, de economische groei, het overheidstekort en het beschikbaar inkomen van huishoudens zijn enkele belangrijke macro-economische indicatoren die aan de hand van de nationale rekeningen worden vastgesteld. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

 • Je ontwikkelt nieuwe R-tooling om onze statistische processen verder te vereenvoudigen, efficiënter te maken en de transparantie in de dataverwerking te vergroten. Daarmee creëren we meer ruimte voor onderzoek en analyse.
 • Je vervult daarin een Coachende rol, waarin je ook collega’s begeleidt die minder ervaren zijn in R. Je draagt actief bij aan het delen van kennis binnen de sector. Bijvoorbeeld door het organiseren van inspiratiesessies.
 • Je komt met verbetervoorstellen over de inrichting van onze dataprocessen en pakt deze voortvarend samen met je collega’s op. 
 • Je voert code reviews uit, en trekt samen op met andere R-specialisten om ons IT-landschap te verbeteren; er is veel ruimte voor eigen initiatief en dit wordt zeer gewaardeerd.

Wie zoeken wij

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau, met een stevige IT-affiniteit.
 • Je bent in staat om snel te doorgronden wat een gebruiker van een systeem echt wil en nodig heeft;
 • Je hebt ervaring met het bouwen van R-packages en/of andere IT-toepassingen, bij voorkeur in een data gedreven omgeving. 
 • Kennis en enthousiasme over Agile werkwijze is welkom.
 • Enige kennis van macro-economie is een pré, maar niet noodzakelijk.
 • Je bent een collega die graag samen werkt met collega’s binnen de hele sector en deel wil uitmaken van een enthousiast en betrokken team. 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 216 744 96 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Data Scientist met R ervaring ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren