Data Scientist IT

Ben jij in staat om de juiste eisen op te halen bij onze data analisten om op basis hiervan vernieuwing te brengen binnen onze maatwerk softwareapplicaties? Help je ons naast ontwikkel werk ook mee met het vernieuwen van onze IT waardoor onze data analisten nog beter hun werk kunnen doen.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3279,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je gaat werken bij team Sociale Zekerheid, dat bestaat uit 32 enthousiaste en betrokken mensen. Veel van het werk van het team is in opdracht van het ministerie van SZW, zowel de reguliere statistieken als aanvullend onderzoek. Kijk bijvoorbeeld eens op sociale zekerheid, een webpagina van ons team.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

 

Wat ga je doen

Onze maatwerk software applicaties en productiestraten zijn in transitie en toe aan vernieuwing. 
Als Data Scientist IT zijn dit je werkzaamheden: 

 • Je haalt klantwensen en ideeën op en vertaalt deze in een software ontwerp en uiteindelijke bruikbare applicatie waarmee zij op hun beurt hun werk nog beter kunnen doen;
 • Je kijkt hierbij naar de mogelijkheden voor hergebruik van software bij meerdere statistische processen en je helpt de eindgebruiker de oplossingen optimaal te benutten;
 • Je werkt samen met collega’s aan een overstap naar gestandaardiseerde, generieke systemen die voor meerdere statistieken toepasbaar zijn;
 • Je zet systemen van oude programmatuur (o.a. in SPSS) om in nieuwe productiestraten (Python, R en SQL) en onderhoudt deze;
 • Je neemt deel aan werkgroepen en agile-teams. Ook taken op het terrein van het bouwen van  analysebestanden kunnen tot je takenpakket behoren;
 • Denk je met de divisie-brede ontwikkeltrajecten.

Wie zoeken wij

Een doorpakker die initiatief toon en graag samenwerkt met anderen. Je kunt goed schakelen tussen werkzaamheden en bent stressbestendig.
Daarnaast:

 • Heb je een afgeronde Wo-opleiding (bij voorkeur richting ICT) of door werkervaring verkregen Wo werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met Python en R;
 • Ben je in staat om een brug te slaan tussen uitvoering en IT en een vertaalslag te maken van statistiekwensen naar goed werkende softwareapplicaties;
 • Ben je als (ervaren) ontwikkelaar in staat om ideeën om te zetten in goed werkende software applicaties weet wat nodig is om deze te onderhouden en te beheren;
 • Ervaring met Powershell is een pré;
 • Als je ervaring hebt met SCRUM, Kanban en andere Agile technieken is dat een pluspunt.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Lisette Eggenkamp via telefoonnummer: 06-11499171 of e-mail: l.eggenkamp@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data Scientist IT ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren