Data Scientist Internationale Handel in Goederen

Zoek je een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van de internationale handel in goederen? Leg je gemakkelijk contacten met collega’s (ook internationaal) en ben je in staat om requirements om te zetten in automatiseringssystemen? Krijg jij je collega’s goed mee en weet je van aanpakken? Vind je het leuk om analyses uit te voeren op data? Lees dan verder.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3279,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Deze functie is binnen het team Internationale Handel in Goederen. Werken bij Internationale Handel in Goederen is werken in een team dat enthousiast en betrokken is. Onze cijfers zijn van groot belang voor zowel bedrijfsleven als overheden in het binnen- en buitenland. Samen met je (ongeveer 35) collega’s ben je verantwoordelijk om de kwaliteit te leveren die onze klanten verwachten. 
We zijn bezig om onze processen en systemen te herzien. Doel hiervan is het krijgen van een hogere veranderkracht om zo de werkdruk in de organisatie te verlagen. Je komt in aanraking met alle aspecten die in het team spelen. Kortom, een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van de Internationale Handel in Goederen. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

In 2022 wordt nieuwe Europese wetgeving voor deze statistieken van kracht waar wij als afdeling tijdig op moeten anticiperen. Onze ambitie daarbij is dat we met slimme methodologie efficiënter statistieken samenstellen en cijfers blijven leveren met de kwaliteit die men vanzelfsprekend van ons mag verwachten. Momenteel worden onze systemen vernieuwd om aan deze ambitie en verwachtingen te kunnen voldoen.
Jij gaat samen met collega’s deze verandering inhoudelijk vorm geven en begeleiden. De impact op onze systemen is groot en we zoeken dan ook iemand die helpt dit in goede banen te leiden met slimme oplossingen. Je ziet de kansen en weet hoe je die kunt vertalen naar slimme tools die je zelf realiseert in R of SQL.
Na verloop van tijd is de verwachting dat de aandacht steeds meer zal verschuiven van implementatie van de nieuwe systemen en werkwijze naar analyses van de data. Met als doel om de kwaliteit te waarborgen, en eventuele fouten snel te detecteren. Maar daarnaast ook het beantwoorden van vragen van onze interne en externe klanten.
Hierbij wordt de samenwerking met de andere EU-lidstaten en het Europese statistisch bureau Eurostat steeds belangrijker omdat we gezamenlijk voor dezelfde uitdagingen staan. 

Uiteraard sta je hier niet alleen voor. Je bent onderdeel van het team en samen zoeken we naar oplossingen. 

Wie zoeken wij

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding. Een opleiding economie/ econometrie/ (technische) bedrijfskunde is hierbij een pluspunt. 
 • Je bent in staat om wensen om te zetten in (requirements voor nieuwe) automatiseringssystemen en weet die zelfstandig te realiseren.
 • Je krijgt collega’s mee in jouw ideeën en bent in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden.
 • Je beschikt over uitstekende IT kennis en vaardigheden in R en SQL.
 • Vaardigheden om grote hoeveelheden data te analyseren zijn onontbeerlijk.
 • Je weet van aanpakken.

Daarnaast ben je resultaatgericht, nauwkeurig, stressbestendig en kun je goed zelfs

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 21 67 44 96 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Data Scientist Internationale Handel in Goederen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren