Data analist overheidsfinanciën

Ben jij een initiatiefrijke allrounder die graag werkt aan een gevarieerd takenpakket met verschillende groepen collega’s? Stuur snel je sollicitatie naar me op voor deze afwisselende functie bij de teams Financiën Centrale Overheden en Financiën Decentrale Overheden.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

De teams Financiën Centrale Overheden en Financiën Decentrale Overheden bestaan allebei uit 17 enthousiaste medewerkers. Daarnaast werk je ook samen met collega’s van het team Integratie Overheidsfinanciën overheidsteams van de sector. 
De teams maken cijfers voor de nationale rekeningen en publiceren daarnaast zelfstandig over bijvoorbeeld gemeentelijke heffingen, wegenbelasting, overheidssaldo en overheidstekort.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

De gegevens over de overheidsfinanciën die binnen de teams worden samengesteld, geven een helder en betrouwbaar overzicht van de financiële positie van de Nederlandse overheid. Ze worden ingezet bij het samenstellen van de nationale rekeningen en worden veelvuldig gebruikt door nationale en internationale instellingen zoals het Centraal Planbureau, ministeries, Eurostat, de ECB en de OESO. 
Als data analist overheidsfinanciën krijg je een heel afwisselend takenpakket en werk je voor twee teams. 
Je bent verantwoordelijk voor: 

 • het analyseren van de dataleveringen van jaarrekeningen, kwartaalrekeningen en begrotingen van decentrale overheden (gemeenten, gemeenschappelijke regelingen, provincies en waterschappen);
 • het analyseren van de dataleveringen en jaarverslagen van de zeer diverse populatie Instellingen Zonder Winstoogmerk binnen de Overheid (bijvoorbeeld musea en bibliotheken, maar ook de Nationale Politie, Pro Rail en het CBS zelf); 
 • het nemen van initiatief  om de processen binnen de teams efficiënter te organiseren.

Je hebt daarbij oog voor berichtgevers en gebruikers van de gegevens.

Wie zoeken wij

Je bent een zorgvuldige, resultaatgerichte en zelfstandig werkende collega en hebt: 

 • een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau in een economische richting;
 • interesse in de financiën van overheden en bent in staat overzicht te houden over welke grote thema’s er spelen;
 • goede analytische vaardigheden;
 • kennis van relevante moderne methoden en technieken en tools als R;
 • ervaring met  nationale rekeningen, of bent bereid de kennis daarover je snel eigen te maken
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR  2756,- en max EUR  4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen. 

 

Reacties

Je reactie op de vacature Data analist overheidsfinanciën ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren