Data-analist/Onderzoeker met SQL ervaring

Krijg jij energie van het in teamverband opzetten van nieuwe statistische processen en ben jij sterk in het bouwen van een geheel nieuwe database in MS SQLServer? Combineer jij dit met affiniteit voor het terrein asiel en verblijf? Voor ons hechte team Rechtsbescherming en Veiligheid zoeken wij een proactieve en communicatief sterke Data-analist/Onderzoeker met een passie voor database engineering.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Tijdelijk dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3279,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.
Deadline:
15 Jan 2021

Waar kom je te werken

Binnen het team Statistieken Rechtsbescherming en Veiligheid (SRV) ga je in het cluster rechtsbescherming aan de slag met vijf collega’s. Het cluster publiceert cijfers over onder andere asiel, gesubsidieerde rechtsbijstand en de Wet schuldsanering natuurlijke personen.
Het team SRV bestaat in totaal uit vijftien professionals, die samen statistiek maken over een breed spectrum aan onderwerpen, waaronder criminaliteit, recht en dus asiel. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Jouw verantwoordelijkheid ligt bij de statistieken rondom asielverzoeken, de Dublin-procedure, illegale binnenkomst en verblijf, verblijfsvergunningen en terugkeer. Doel is om deze statistieken flink uit te breiden: 

 • Bouwen van een geheel nieuwe database in MS SQLServer waar de bestaande en nieuwe datastromen binnenkomen. Je bent tevens verantwoordelijk voor het beheer van deze database
 • Opzetten van nieuwe leveringen en leveringskanalen met diverse registerhoudende instanties (o.a. IND en COA), met nadruk op de technische uitvoering hiervan
 • Optimaal inrichten van een systeem met doorleveringen aan Eurostat en StatLine. Het zal gaan om ruim 150 leveringen per jaar met harde deadlines. Het systeem moet daarom zowel de aanlevering van data vanuit toeleveranciers als de doorlevering van tabellen monitoren.

Wie zoeken wij

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Ervaring met het opzetten van relationele databases in MS SQLServer en met database administration in het algemeen
 • Je hebt programmeerervaring, bij voorkeur in Python
 • Je bent ervaren in het bewerken, combineren en analyseren van databestanden in SQL en Python (en eventueel ervaring met R en SPSS)
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent klantgericht en samenwerkingsgericht
 • Je hebt belangstelling voor het terrein asiel en verblijf.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Quinten Meertens, Hoofd, via telefoonnummer: 06-15487160 of e-mail: qa.meertens@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Iris Konijnendijk, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11227378 of e-mail: i.konijnendijk@cbs.nl.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data-analist/Onderzoeker met SQL ervaring ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren