Data analist / onderzoeker Gezondheid en zorg

19-3-2020 00:00
Heb je interesse in en affiniteit met zorg en welzijn? Wil jij als onderzoeker data analyseren en publiceren en dataverwerkingsprocessen innoveren met een vooruitstrevend en hecht team? Solliciteer dan meteen!


Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3256,- en maximaal €5003,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
02 Apr 2020

Waar kom je te werken?

Binnen het team Gezondheid en zorg (SGZ) ga je binnen twee projectgroepen werken.
De projectgroep GezondheidsStatistisch Bestand (GSB)) bestaat uit negen medewerkers en de projectgroep Zorgsectoren Integratie Financiën Arbeid (ZIFA) uit ongeveer twaalf medewerkers. Binnen het GSB worden externe registraties op het gebied van onder meer ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg, geneesmiddelengebruik en zorgkosten verwerkt tot statistieken over zorggebruik naar diagnose en persoonskenmerken.
De projectgroep ZIFA verwerkt en publiceert financiële en personeelsgegevens over zorginstellingen, zorgpraktijken en andere zorgaanbieders. Deze gegevens zijn een belangrijke bron voor de zorgrekeningen die binnen dezelfde projectgroep worden samengesteld.

Het werk

Je gaat aan de slag binnen twee projectgroepen die elk specifieke aspecten van zorg en welzijn in kaart brengen.
Binnen de projectgroep Zorgsectoren, Integratie, Financiën en Arbeid (ZIFA) draag je bij aan de economische beschrijving van de medische specialistische zorg door de waarde-ontwikkelingen te verbijzonderen naar enerzijds prijsontwikkeling en anderzijds volume-ontwikkeling ten behoeve van de zorgrekeningen en de nationale rekeningen. Hiervoor is recent een nieuw model ontwikkeld gebaseerd op de registratie in de medisch specialistische zorg van DiagnoseBehandelingCombinaties (DBC’s) op persoonsniveau.
Daarnaast lever je (over de medisch specialistische zorg) een bijdrage voor het jaarlijkse internationale onderzoek naar de ‘koopkracht’.
Binnen de projectgroep GezondheidsStatistisch Bestand (GSB) draag je bij aan het statistisch beschrijven van het zorggebruik en de gezondheid van de bevolking op basis van zorgregisters.

Je werkzaamheden zijn divers, zo draag je bij aan:
• de productie van statistieken en verricht onderzoek om na te gaan of specifieke registraties ingezet kunnen worden voor de statistiek;
• innovatief onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe informatie waarvoor een sterke maatschappelijke behoefte bestaat, bijvoorbeeld op het gebied van de zorggebruik;
• het updaten van een historische cijferreeks op het gebied van de gezondheid en het schrijven van artikelen;
• het onderhouden van contacten met (externe) gegevensleveranciers en opdrachtgevers en werk je samen met in- en externe partijen in projecten met strakke deadlines.

Jouw profiel

Je bent:
• ervaren in het bewerken, combineren en analyseren van zeer grote databestanden met softwaretools, zoals SQL (grondige kennis), R en Python.
• in staat om mee te denken met de klant, en de klantvraag om te zetten in concrete uitkomstdoelen.

Je hebt:
• een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
• kennis van het opzetten van een geschikte data-infrastructuur voor onderzoek en statistische processen.

Ons aanbod

• Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3256,- en maximaal €5003,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
• Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
• Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
• Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
• De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
• Een studiefaciliteitenregeling.
• Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
• Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
• Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie of over de procedure kun je contact opnemen met Danny van Elswijk via telefoonnummer: 070-3374168 of e-mail: d.vanelswijk@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts via telefoonnummer: 070-3375574/06-11499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data analist / onderzoeker Gezondheid en zorg ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren