Data analist / onderzoeker Energietransitie

4-2-2020 00:00
Zet jij je analytische kwaliteiten graag in voor hoogwaardige informatie over de energietransitie?
Werk je graag samen in een groeiend team aan efficiënte en robuuste processen?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Statistiek
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op vast
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal € 3256,- en maximaal € 5003,- bruto per maand
Deadline:
25 Feb 2020

Waar kom je te werken?

Je gaat werken bij het team Energie in Den Haag, dat  bestaat uit circa 20 mensen. We werken als team gedreven aan de energiebalans van Nederland en aanverwante statistieken.

De belangrijkste externe partners en stakeholders van ons team zijn het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL),  TNO, de Ministeries van Economische zaken en Klimaat en Binnenlandse Zaken, Eurostat en het Internationaal Energieagentschap (IEA) in Parijs.

Je wordt gekoppeld aan een directe collega die je ondersteunt bij inhoudelijke vragen. Ook kun je altijd binnenlopen bij je teammanager.

Het werk

. Je gaat gegevens van energie-intensieve bedrijven met een complexe energiehuishouding in kaart brengen en controleren.
. Je bouwt kennis op over deze bedrijven en hoe ze rapporteren aan het CBS en in administratieve bestanden van andere instellingen waartoe CBS toegang heeft.
. Daarnaast ga je werken aan andere statistieken van het team energie, zoals de statistiek hernieuwbare energie.
. Samen met collega’s ga je ons werk stapsgewijs, “met de winkel open”, verbeteren door helder structureren, automatiseren en documenteren.

Jouw profiel

. Je hebt een afgeronde WO-opleiding in een natuurwetenschappelijke richting, zoals natuurkunde, wiskunde of energietechniek.
. Je hebt sterke analytische vaardigheden en bent nauwkeurig.
. Je kunt helder communiceren naar berichtgevers en collega’s van het CBS.
. Je kunt je eigen werk goed plannen en organiseren en geeft tijdig aan wat wel en niet haalbaar is.
. Je hebt ervaring in programmeren, bij voorkeur in Python.

Ons aanbod

. Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal € 3256,- en maximaal € 5003,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
. Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
. Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
. Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
. De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
. Een studiefaciliteitenregeling.
. Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
. Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
. Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Otto Swertz, manager team Energie, via telefoonnummer: 06 15127401 of e-mail: o.swertz@cbs.nl.
 
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts,  recruiter, via telefoonnummer: 06 11499166 of 070-3375574 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Data analist / onderzoeker Energietransitie ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren