Data analist bedrijvenconjunctuur

14-5-2019 00:00
Wil jij aan de slag als data-analist bij het CBS? Vind je het uitdagend om deel uit te maken van een team dat economische informatie produceert met hoge maatschappelijk waarde? Heb je oog voor proces- en productverbetering en wil je bijdragen aan innovatieprojecten? Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Dan zijn we op zoek naar jou.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Statistiek
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €2696,- en maximaal €3809,- (schaal 9) bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
17 Jun 2019

Waar kom je te werken?

Binnen het team Bedrijvenconjunctuur werken 20 analisten en onderzoekers. Een deel van de onderzoekers richt zich op het beantwoorden van specifieke vragen van de overheid, een ander deel richt zich op de statistiekproductie en ontwikkeling van de COEN, CT en de faillissementsstatistiek en het laatste deel richt zich op het functioneel beheer van de belangrijkste IT-systemen binnen de sector. Innovatie neemt binnen het team en de sector een belangrijke plaats in. Door het ontwikkelen en toepassen van nieuwe data science technieken wordt informatie ontwikkeld over nieuwe maatschappelijke fenomenen, zoals de economische impact van cybersecurity voor het bedrijfsleven. 

Het werk

De werkzaamheden die je gaat verrichten zijn afwisselend. Je verricht statistische analyses voor de Conjunctuurenquête (COEN) en conjunctuurtesten (CT). Je werkt  aan interne en externe innovatieprojecten en bent een belangrijke schakel in het publicatietraject van onze data.
De focus van je werk ligt op het verrichten van analysewerkzaamheden voor de COEN.

Je toetst op diverse momenten de kwaliteit van de data in het verwerkingsproces. De uitkomsten leg je vast in korte rapportages en je schrijft mee aan nieuwsartikelen. Tussen de bedrijven door werk je mee aan vernieuwingsprojecten, gericht op het verbeteren van processen of het ontwikkelen van nieuwe statistische producten.

Jouw profiel

Onze ideale kandidaat heeft de volgende eigenschappen:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • ruime ervaring met het analyseren van (grote) datasets liefst met Python en/of R;
 • out of the box kunnen denken en oog voor verbeteringen en nieuwe kansen;
 • een klant- en oplossingsgerichte houding;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • resultaatgericht en goed kunnen samenwerken.

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €2696,- en maximaal €3809,- (schaal 9) bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Meer weten?

  Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Danny van Elswijk via telefoonnummer: 070-337 4168 of e-mail: d.vanelswijk@cbs.nl.
  Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts via telefoonnummer: 070 337 5574 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

  - Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  - Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

  Reacties

  Je reactie op de vacature Data analist bedrijvenconjunctuur ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
  Solliciteren