Configuratie beheerder

Help jij ons mee in de verdere ontwikkeling naar een geautomatiseerd configuratie management systeem? Voel jij je uitgedaagd om data over assets en diensten op een logische wijze samen te voegen zodat het bruikbare informatie oplevert voor zowel IT als voor onze organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2811,- en maximaal EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

De directie BIT (Informatietechnologie) bestaat uit 5 afdelingen; Applicatie Services, Technical Services, Customer Services, Solution Services en het Security Service Center. BIT is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen, ontwikkelen en in stand houden van de volledige ICT binnen het CBS.

Het configuratie management team bestaat uit 5 personen en is onderdeel van het team Customer Services. We zijn verantwoordelijk voor de IT Administratie (CMS/CMDB). Op de eerste plaats voor de actualiteit en de betrouwbaarheid, maar daarnaast ook voor de doorontwikkeling ervan. Het werk staat goed toe om hybride te werken en de werkvorm is hierop ook aangepast. 

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen.
 

Wat ga je doen

Het CBS bevind zich in een ambitieuze professionaliseringsslag van het proces configuratie management en de CMS/CMDB. Zo zijn we bijvoorbeeld alle relaties in kaart aan het brengen tussen de verschillende CI’s, inclusief hardware, infrastructuur systemen, standaard applicaties en zelfgebouwde maatwerk applicaties. Tevens zijn we bezig om deze CI’S te koppelen aan de voor CBS belangrijke business processen. We zetten hiervoor ook diverse bron systemen in zoals VMWare, Active Directory,  SNOW, Lansweeper etc, die we middels een geautomatiseerd systeem koppelen aan de CMDB in het service management systeem TOPdesk. 

Jouw primaire taken in de functie van Configuratie beheerder zijn: 

 • Het beheren en verwerken van de operationele CMDB activiteiten; 
 • Eindverantwoordelijk van de administratie van End User Devices en de totale Financiële borging in de CMDB; later komt daar de administratie van Maatwerksoftware bij.
 • Definiëren en het aanbrengen van structuur van het configuratiebeheersysteem, inclusief CI-typen, naamgevingsconventies, attributen en relaties;
 • Het verbeteren en uitbouwen van het CMS, inclusief de bijbehorende CMDB en Configuratie Management Plan naar een volgend volwassenheidsniveau; 
 • Het maken van inzichten en rapportages m.b.v. Business Intelligence (SSRS) op verzoek van stakeholders.

Je werkt vanuit die rol nauw samen met de betrokken beheerteams en de financiële administratie. Tevens liggen er kansen om je te ontwikkelen in Business Intelligence en/of het Functioneel beheer van onze systemen.

Wie zoeken wij

Als Configuratie Beheerder bij het CBS heb je plezier in het voeren van een technische administratie en kan je je goed inleven in een technische beheeromgeving. 
Daarnaast heb je:

 • HBO werk en denk niveau;
 • Aantoonbare ervaring binnen de ICT;
 • Ervaring met SQL (kennis van BI-Systemen/rapportages is een Pré);
 • Kennis van de inhoud van ITIL Foundation en met het uitvoeren van het Config proces (SACM); 

Als persoon ben je:

 • Voortdurend bezig met kansen te pakken om de administratie beter, eenvoudiger en robuuster te maken;
 • Goed in staat in het coördineren van administratiewerkzaamheden waarbij meerdere partijen betrokken zijn; 
 • In staat om ideeën uit te werken tot concrete voorstellen;
 • In staat om effectief te communiceren (je kan je communicatiestijl aanpassen naar de situatie om maximaal effect te bereiken).

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2811,- en max EUR 5139,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06 52 888 332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

We voeren de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Reacties

Je reactie op de vacature Configuratie beheerder ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren