Beleidsadviseur (HR & Finance)

Ben jij die analytische, creatieve en communicatieve beleidsadviseur die de bedrijsvoering van het CBS gaat helpen bij de onderbouwing van strategische beleidskeuzes? Lees dan snel verder.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
32/36
Salaris:
Minimaal EUR 4831,- en maximaal EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je komt te werken in een team dat verantwoordelijk is voor beleidsadvies en interne communicatie bij de hoofddirectie Bedrijfsvoering en IT (BIM). Onder deze hoofddirectie vallen vijf sectoren. Samen zorgen zij voor vakkundige en klantgerichte dienstverlening op het gebied van IT, HR, finance & control en facilitaire zaken. Het beleidsteam ondersteunt en adviseert de directeuren bij het maken van beleid.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als beleidsadviseur ondersteun je de hoofddirectie Bedrijfsvoering en IT (BIM).
Hierbij is je toegevoegde waarde:

 • Het adviseren van de hoofddirecteur en de vakdirecteuren – ook op eigen initiatief – bij het optimaal functioneren van de bedrijfsvoering (IT, financiën & control, huisvesting en HR van het CBS) zowel binnen de hoofddirectie als naar de diverse stakeholders buiten de hoofddirectie. De nadruk ligt op finance en HR. Je hebt hiertoe geregeld contact met de (plaatsvervangend) hoofddirecteur en de betrokken vakdirecteuren;
 • Het opstellen van beleidsnota’s en verbetervoorstellen ten behoeve van het management op strategisch en tactisch niveau;
 • Het ontwikkelen en vormgeven van beleid, uitwerken van beleidsideeën, adviseren van de directeuren BIM, geven van inhoudelijke sturing aan en coördinatie verzorgen van grote Top of Mind projecten die tot het betreffende beleids- / werkterrein behoren;
 • Het leveren van een bijdragen aan divisieoverstijgende (multidisciplinaire) trajecten – zowel waar het gaat om beleidsvormende aspecten als waar het gaat om de realisatie van dergelijke brede verandertrajecten;
 • Het inzetten van data en analyseren hiervan als onderbouwing voor strategische keuzes.

Wie zoeken wij

Je bent een analytische, creatieve en communicatieve professional met een samenwerkingsgezinde instelling die bestuurlijk en organisatorisch (politiek)sensitief is en waar nodig effectief onderhandelend en overtuigend te werk gaat. 

Daarnaast beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau en hebt min. 6 jaar ervaring met beleidsmatige werkzaamheden (bij voorkeur) in het HR en financiele domein;
 • Analytisch denkvermogen en bent in staat om strategie snel te doorgronden en om te zetten in een korte, begrijpelijke presentatie en kan resultaten soepel omzetten in factsheets en visualisaties;

Als persoon: 

 • Ben je ambitieus, enthousiast, flexibel, resultaat- en klantgericht, toont initiatief en ondernemerschap. 
 • Leg je gemakkelijk contact en bent gericht op samenwerking. Je bouwt snel een netwerk op, ziet kansen en pakt deze op.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 4831,- en max EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.
 

Reacties

Je reactie op de vacature Beleidsadviseur (HR & Finance) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren