Analist Internationale Handel in Diensten

Heb jij een financiële/economische achtergrond en ben je bekend met bedrijfsadministraties? Heb jij cijfermatig inzicht en ben je communicatief sterk? Dan zoeken wij jou en ben je van harte welkom bij ons team!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2824,- en maximaal EUR 3990,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je werkt binnen het team Statistiekproductie Bedrijfseconomische statistieken (ESP) dat onderdeel uitmaakt van de sector Economische Bedrijfsstatistieken in Heerlen (EBH). Binnen de sector EBH wordt een aantal uiteenlopende statistieken gemaakt, die gemeen hebben dat ze bedrijfseconomische verschijnselen beschrijven met een internationale dimensie ten behoeve van maatschappelijke debatten en besluitvorming.

Door de toenemende globalisering is er steeds meer vraag naar verdiepende informatie over de internationale handel in diensten. De afgelopen jaren zijn meerdere onderzoeks- en vernieuwingsprojecten binnen de internationale handel in diensten statistiek uitgevoerd om hier aan bij te dragen. 
Bij het team IHD werken 10 mensen die zeer betrokken zijn bij hun werk. De statistiek is een kwartaalstatistiek. Met het hele team wordt gewerkt aan de productie van de reguliere output, die wordt samengesteld uit 16 verschillende bronnen.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als analist heb je de volgende verantwoordelijkheden: 

 • Beoordelen van de door ondernemingen aangeleverde kwartaalcijfers over de Internationale handel in Diensten. Op basis van historie, de activiteit van het bedrijf en het beschikbare referentiemateriaal bepaal je of cijfers correct zijn;
 • Indien nodig contacteren van deze bedrijven om de opgave te verifiëren of om gecorrigeerde cijfers te krijgen; 
 • Afhandeling van binnenkomende telefoongesprekken en mails van bedrijven met vragen over de statistiek;
 • Het verklaren van afwijkingen in de cijfers;
 • Het ondersteunen van de statistisch Onderzoekers bij het verrichten van de analyses.

Wie zoeken wij

 • Een afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur richting bedrijfseconomie of accountancy;
 • Cijfermatig inzicht; 
 • Goed ontwikkelde boekhoudkundige kennis;
 • In staat zelfstandig het eigen werk te organiseren en te plannen, en collega’s hierin mee te nemen;
 • Communicatief sterk in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Je kunt goed samenwerken en hebt een flexibele instelling. Je bent bereid met je vakantie rekening te houden met de piekperiodes van de statistiek.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2824,- en max EUR 3990,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 216 744 96 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod. 

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Analist Internationale Handel in Diensten ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren