Analist bedrijfseconomische statistieken

Heb jij een financiële/economische achtergrond en ben je bekend met bedrijfsadministraties? Heb jij cijfermatig inzicht en ben je communicatief sterk? Heb je het in je om in een team de werkzaamheden te coördineren? Dan bieden we jou de kans om deze nieuwe functie mee vorm te geven.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2623,- en maximaal EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je werkt binnen het team Statistiekproductie Bedrijfseconomische statistieken (ESP) dat onderdeel uitmaakt van de sector Economische Bedrijfsstatistieken in Heerlen (EBH). Het team bestaat uit 25 medewerkers. Binnen ESP wordt een aantal uiteenlopende statistieken gemaakt, die gemeen hebben dat ze bedrijfseconomische verschijnselen beschrijven met een internationale dimensie ten behoeve van maatschappelijke debatten en besluitvorming.

Binnen ESP wordt een nieuwe groep gevormd met medewerkers die ondersteunen bij de totstandkoming van de  o.a. de statistieken Investeringen, R&D, Innovatie en Outward Affiliates Statistics. Het betreft jaarstatistieken die op verschillende momenten gepubliceerd worden waardoor de werkzaamheden over het jaar verspreid zijn. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als statistisch analist heb je de volgende verantwoordelijkheden: 

 • Coördineren van taken m.b.t. het beoordelen van de brondata en uiteindelijke statistieken in afstemming met de projectleiders van deze statistieken.
 • Beoordelen van de door ondernemingen aangeleverde informatie over o.a. Investeringen, R&D, Innovatie en activiteiten van dochterondernemingen in het buitenland. 
 • Indien nodig contacteren van deze bedrijven om de opgave te verifiëren of om gecorrigeerde cijfers te verkrijgen.
 • Afhandeling van binnenkomende telefoongesprekken en mails van berichtgevers met vragen over de statistiek.
 • Ondersteunen van de statistisch onderzoekers bij het verrichten van de analyses en het verklaren van eventuele afwijkingen in de cijfers.
 

Wie zoeken wij

 • Een afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur richting bedrijfseconomie of accountancy en enkele jaren werkervaring, bij voorkeur in een administratieve functie;
 • Cijfermatig inzicht; 
 • Goed ontwikkelde boekhoudkundige kennis;
 • In staat zelfstandig het eigen werk en het werk van collega’s te organiseren en te plannen;
 • Communicatief sterk in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Je kunt goed samenwerken en hebt een flexibele instelling. 
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2623,- en max EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets via telefoonnummer: 06 21674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod. 

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Analist bedrijfseconomische statistieken ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren