Agile Test Engineer

Zie jij het als een uitdaging om te participeren in complexe IT-projecten om onze maatwerksoftwareapplicaties kwalitatief nog beter te krijgen waardoor we slimmer en efficienter onze data kunnen verwerken? Ben jij in staat om teststrategie, testontwerp en het uiteindelijk testen uit te voeren? Doe je dit graag samen met een gedreven SCRUM team?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Binnen en buiten het CBS bestaat een groeiende behoefte om data uit verschillende domeinen en uit diverse bronsystemen te combineren, om zo betere, snellere en meer gedetailleerde statistieken te maken. 
Om dat te kunnen doen, is het nodig te weten welke data beschikbaar zijn, en om te weten wat die data betekenen. We hebben daarvoor een datastrategie opgesteld, die de komende jaren centraal staat in de ontwikkelingen bij het CBS. 

Het Agile-team Datamanagement geeft hier vorm aan, door het ontwikkelen van producten als een metadatasysteem en het centraal toegankelijk maken van data, onder andere middels datavirtualisatie. Uiteraard met inachtneming van wettelijke eisen rond privacy en doelbinding.
Het team bestaat op dit moment uit vijf developers. We streven naar een werkomgeving waar plezier, trots, openheid en vertrouwen kernwaarden zijn. We zijn toegewijd en werken dagelijks hard aan het realiseren van onze doelstellingen.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Met je specialisatie in Test Engineering werk je mee aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. 
Je werkt in teamverband aan de ontwikkeling van toepassingen die essentieel zijn voor de statistiekproductie en die een centrale plek innemen in de processen van het CBS. 
De werkzaamheden bestaan uit het hele team bewust houden van kwaliteit. Dit door onder andere samen het testontwerp op te zetten, samen de testgevallen uit te voeren en samen de testresultaten continue te evalueren en/of zichtbaar te maken. 

Daarbij help je het team de teststrategie relevant te houden of in te richten binnen de CBS richtlijnen. 
Dit gebeurt kort-cyclisch binnen sprints van 3 weken waarbij:

 • Je faciliteert in risico (in)schattingen en helpt met het bijhouden van de relevante documentatie; 
 • Je bereid bent (T-shaped) in alle disciplines binnen het team je steentje bij te dragen als dat nodig is; 
 • Je daarnaast je teamleden coacht om beter in testen te worden; 
 • Vanuit je expertise je een bijdrage leverd aan de verdere professionalisering van het vakgebied in ons Agile Testing Gilde.

Wie zoeken wij

Een proactieve verbinder die werk ziet liggen en hierop acteert, zo zien we jou graag! 
Dit is wat we denken wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan: 

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur richting ICT of aanverwant); 
 • Ervaring met het coachen van Agile Testing principe of Test Automatisering; 
 • Je bent bekend met Testpatronen en -methodieken zoals TMAP, ISTQB of CAT; 
 • Aantoonbare ervaring met testautomatisering (ervaring met o.a. SpecFlow, CodedUI, en/of Selenium is een pré); 
 • Je bent enthousiast om je verder als Agile tester en T-shaped te ontwikkelen.

Als persoon ben je: 

 • Initiatiefrijk, leergierig en positief kritisch; 
 • In staat om zelf taken op te pakken en hulp te vragen; 
 • Een teamspeler; je ziet het succesvol afronden van het werk mede als jouw verantwoordelijkheid; 
 • Een coach; je bent bereid om kennis te delen en anderen te helpen; 
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen Rutten, Corporate Recruiter, via telefoonnummer: 0652888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Agile Test Engineer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren