Accountmanager/onderzoeker

Jij weet wat er speelt in Den Haag en netwerken zit je in je bloed. Jij zet het CBS goed op de kaart bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast werk je mee om onze publicaties uit te breiden. Interesse gewekt? Bel ons op of stuur je sollicitatie in. Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3279,- en maximaal EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je werkt binnen het team Informatieontwikkeling en Output (KIO) dat onderdeel uitmaakt van de sector Economische Bedrijfsstatistieken in Heerlen. Het team KIO voert vernieuwend en beleidsrelevant onderzoek uit op het gebied van (economische) globalisering en presenteert de resultaten van de onderzoeken via vernieuwende communicatievormen. 

Bij KIO kom je terecht in een jong, hoogopgeleid en enthousiast team van circa 25 personen. De medewerkers van KIO werken intensief samen, zowel met elkaar als met collega's van andere afdelingen en externe organisaties zoals ministeries, planbureaus en universiteiten. De werksfeer is informeel en collegiaal. We werken zelfstandig en nemen professionele verantwoordelijkheid. De lijnen met het management zijn kort. De ontwikkeling van professionele expertise en persoonlijke effectiviteit staan hoog in ons vaandel.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Als accountmanager voor het ministerie van Buitenlandse Zaken ben je het gezicht naar buiten. Je geeft uitvoering aan het CBS-beleid dat erop is gericht om de relatie met stakeholders te verbeteren en onze maatschappelijke meerwaarde te vergroten. Daarnaast werk je mee in projecten als projectleider/onderzoeker, afhankelijk van je eigen ervaring en wensen. 

 • Je geeft richting aan het accountmanagement door een accountplan op te stellen voor het komende jaar en de uitvoering hiervan te coördineren. 
 • Je weet waar jouw contactpersonen wakker van liggen en bent in staat om hun belangen en wensen te verbinden met de strategische doelen van het CBS en de verwachtingen te managen. 
 • Je ziet en benoemt nieuwe kansen en mogelijkheden voor aanvullende statistische diensten en gaat hiermee proactief aan de slag. 
 • Je draagt actief bij aan de verdere professionalisering van het CBS-accountmanagement door deelname aan in- en externe werkgroepen en platforms.
 • Samen met het team creëer je nieuwe cijfers en inzichten en verwerk je ze in beleidsrapporten, thematische artikelen, monitors en nieuwsberichten.

Wie zoeken wij

Jij bent een doortastende accountmanager/onderzoeker en je:

 • bent een netwerker in hart en nieren en weet binnen en buiten het CBS de noodzakelijke netwerken op te bouwen;
 • hebt een academisch werk- en denkniveau;
 • bent resultaatgericht en innovatief denken en handelen is je op het lijf geschreven;
 • bent secuur, zorgvuldig en kritisch en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • hebt affiniteit met globaliseringsvraagstukken of de (internationale) economie in het algemeen.

Wat bieden wij

 • ­ Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­ Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­ Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­ Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­ De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­ Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­ Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­ Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­ Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Accountmanager/onderzoeker ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren