Accountmanager domein Justitie en Veiligheid

Zitten “netwerken” en “verbinden” je in je bloed? Weet je veel of heb je altijd al meer willen weten van het werkterrein van Justitie en Veiligheid? Word dan onze ambassadeur op dit gebied en solliciteer meteen.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3919,- en maximaal EUR 5825,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je komt te werken in de beleidsstaf van de divisie Sociaal economische en Ruimtelijke statistieken (SER). De medewerkers van de beleidsstaf verlenen ondersteuning aan de hoofddirectie wat betreft beleidsadvies, planning & control, kwaliteitszorg en accountmanagement. Vanuit deze centrale positie binnen SER werkt de beleidsstaf samen met alle sectoren binnen SER en de overige divisies en sectoren binnen het CBS. De beleidsstaf is verdeeld over de vestigingen Heerlen, Bonaire en Den Haag. Jouw standplaats is Den Haag.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor, als dat mogelijk is i.v.m. de situatie rondom COVID-19. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen. 
 

Wat ga je doen

Binnen het domein van Justitie en Veiligheid (JenV) spelen veel actuele thema's met een grote maatschappelijke impact. Denk aan Afghanistan, toegang tot rechtshulp en andere inclusievraagstukken, en de veiligheid in Nederland (zowel fysiek als digitaal). Om relevante statistische informatie te leveren is de samenwerking met een grote en diverse groep partners binnen het domein essentieel. Als accountmanager ben je daarbij het gezicht naar buiten. Je geeft uitvoering aan het CBS-beleid dat erop is gericht om de relatie met stakeholders te verbeteren en onze maatschappelijke meerwaarde te vergroten. Je wordt aangesteld als accountmanager voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid en een aantal aanpalende accounts zoals het WODC.

Wat ga je doen:

 • Je geeft richting aan het accountmanagement op basis van het accountplan en de daarin genoemde acties. Je coördineert de uitvoering hiervan. 
 • Je weet wat er speelt bij jouw accounts en waar jouw contactpersonen wakker van liggen en bent in staat om hun belangen en wensen te verbinden met onze strategische doelen en de verwachtingen te managen.
 • Je weet het datagedreven werken binnen het Justitie en Veiligheid-domein naar een hoger plan te trekken. 
 • Je bent binnen het CBS het centrale aanspreekpunt voor jouw accounts en draagt zorg voor een goed beheer hiervan en afstemming hierover. 
 • Je organiseert en begeleidt de opdrachten voor aanvullende statistische diensten.
 • Daarnaast draag je actief bij aan de verdere professionalisering van het CBS-accountmanagement door deelname aan diverse in- en externe werkgroepen en platforms.

Wie zoeken wij

Je bent een doortastende accountmanager, een goede ambassadeur voor het CBS en weet onze organisatie nog beter op de kaart te zetten. 

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met het werkterrein van Justitie en Veiligheid en schrikt niet terug van juridische vraagstukken, met name rondom privacy.
 • Je bent de ogen en oren van onze organisatie en weet door actief mee te denken het vertrouwen van je collega’s en van externe organisaties te winnen. 
 • Je bent een netwerker en verbinder in hart en nieren en je weet binnen en buiten het CBS de noodzakelijke netwerken op te bouwen.  
 • Je bent representatief en communicatief vaardig. Presenteren gaat je makkelijk af en je beschikt over de nodige onderhandelings- en gespreksvaardigheden. 
 • Je denkt out of the box, durft stelling te nemen en beschikt over het vermogen je in te leven in onze klanten en overige relaties. Je komt daarbij op voor de belangen van het CBS, bijvoorbeeld rondom dataleveringen.

Verder beschik je over voldoende gevoel voor humor en relativeringsvermogen om je ook in lastige situaties staande te kunnen houden.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3919,- en max EUR 5825,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06 114 991 66 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

We voeren de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature Accountmanager domein Justitie en Veiligheid ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren