Accountmanager

In deze veelzijdige functie ga jij het verschil maken voor onze opdrachtgevers. Met jouw drive en enthousiasme zorg je voor een vlekkeloos Accountmanagement proces en tevreden opdrachtgevers en collega’s.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3842,- en maximaal EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis is de Directie Dataverzameling (DVZ) mede imagobepalend voor het CBS. DVZ verzamelt kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon en face to face. Hierbij staat de minimale belasting voor burgers, het bedrijfsleven en de overheid centraal. Belangrijke externe opdrachtgevers zijn Eurostat, departementen, planbureaus en andere (semi) overheidsinstellingen. Bij DVZ werken ongeveer 500 professionals zoals steekproefmethodologen, vragenlijstontwikkelaars, accountmanagers, IT-ers en interviewers.


Het team Accountmanagement en shared services en bestaat uit 30 medewerkers. Binnen het team zijn er meerdere kennisgebieden, te weten Accountmanagement, Berichtgeverscommunicatie, Steekproeven, Opleidingen en Technisch inregelen. 
De ambitie van het team is om, op grond van behoeften van statistische afdelingen, de uitvoering van onderzoeken voor te bereiden, de regie over de onderzoeken te voeren en de uitvoering en resultaten te monitoren.
Er wordt gestreefd naar oplossingsvoorstellen voor de dataverzameling, die recht doen aan de behoeften van statistiekmakers, die uitvoerbaar zijn door de uitvoeringsorganisatie én in lijn zijn met het streven naar lastendrukvermindering voor bedrijven, instellingen en personen.


Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

In de rol van accountmanager ben je verantwoordelijk voor het op doelmatige en gestructureerde wijze aangaan, onderhouden en ontwikkelen van duurzame relaties met statistische afdelingen, overheden en strategische relaties binnen of buiten het CBS.
Je helpt de relaties door diens informatiebehoefte of wens centraal te stellen en daar een passende oplossing voor te vinden. In die rol werk jij dus van buiten naar binnen, rekening houdend met de kaders en het beleid rondom waarnemen.
Bij het zoeken naar oplossingen stuur je op het vinden van oplossingen die maximaal passen bij het nieuwe, gestandaardiseerd waarneemproces. Wanneer dit
niet toereikend is, denk je mee om voor de relatie een passende oplossing te vinden waarbij minimaal gebruik wordt gemaakt van maatwerkoplossingen. 

In deze functie is het mogelijk dat naast de rol van  accountmanagement voor Dataverzameling ook de rol van   accountmanagement voor SAL ( Arbeid, Inkomen en Leefsituatie) wordt ingevuld . De accountmanagers van beide directies werken intensief samen.

Wat zijn je taken

 • Aanspreekpunt voor een aantal statistische afdelingen;
 • Voeren van adequaat relatiebeheer;
 • Ontvangen en verwerken van (aan)vragen van externe opdrachtgevers en statistische afdelingen conform het afgesproken proces;
 • Proactief informeren over en het meenemen van de statische afdelingen in veranderingen in beleid en proces;
 • Adviseren van het management over opdrachten en bepaalde beleidszaken;
 • Waar aan de orde participeren in stuurgroepen;
 • Opstellen van een kostencalculatie en offerte;
 • Bewaken van de voortgang van aanvragen van relaties (statistische afdelingen en externe opdrachtgevers);
 • Onderhouden van contacten met de samenwerkingspartners.
 

Wie zoeken wij

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt een klantgerichte instelling;
 • Je toont ondernemerschap en een proactieve houding;
 • Je hebt een goed analytisch en cijfermatig inzicht, ook financieel, om de voortgang van onderzoeken in beeld te brengen en te interpreteren;
 • Je kunt een leidende rol nemen in overlegvormen;
 • Je kunt een groep overtuigen en motiveren;
 • Je bent in staat om in een dynamische omgeving met veel wisselende werkzaamheden en strakke deadlines het overzicht te bewaren;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk;
 • Je hebt het vermogen om te acteren in een omgeving waar een spanningsveld kan ontstaan tussen de belangen van de diverse betrokkenen;  
 • Je bent bereid regelmatig te reizen tussen de vestigingen Heerlen en Den Haag.
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3842,- en max EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06-21674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Accountmanager ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren