“ICT: een mooi vakgebied en een belangrijk speerpunt bij CBS”

Marion, directeur ICT
Ik ben Marion Hermans, directeur ICT. Ik studeerde Bedrijfskundige Informatica aan de HEAO. Twintig jaar werkte ik in de private sector en was werkzaam bij diverse gerenommeerde grote ICT-bedrijven.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging raakte ik geïnteresseerd in een vacature bij CBS. Daaruit sprak ambitie en vakkundigheid. Na een aantal sollicitatierondes met collega’s, klanten en leden van het managementteam werd ik aangenomen als sectormanager applicatieontwikkeling.

Ik raakte steeds enthousiaster. Er was ruimte om ideeën te ontwikkelen, initiatief te nemen en bij te dragen aan vernieuwing. Binnen anderhalf jaar kreeg ik de mogelijkheid om ook het applicatieonderhoud in mijn portefeuille op te nemen. Geen makkelijk terrein vanwege de omvang en het achterstallig onderhoud. Maar interessant om complexe problemen bij CBS op te lossen. Inmiddels ben ik directeur ICT en verantwoordelijk voor de gehele ICT binnen CBS. Een mooi vakgebied en een belangrijk speerpunt voor CBS. Dat betekent een nieuwe IT-strategie, een intensief transitietraject en grote investeringen in geld, tijd en energie. CBS is dan ook op zoek naar top IT-mensen, met vakkundigheid en enthousiasme om samen resultaten te bereiken, te zorgen voor professionele dienstverlening en tevreden klanten.