Verwerken van statistische informatie over banen en lonen in Nederland.

Ben jij een creatieve student die enthousiast wordt van werken met grote databestanden? Wil je meedenken over een nieuw verwerkingssyteem voor alle loonstroken van Nederland?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO, HBO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
36
Salaris:
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,- bruto per maand.
Deadline:
29 Jan 2021

Waar kom je te werken

Je gaat werken bij het team Verwerking polisadministratie (SVE). Het team bestaat uit 11 enthousiaste collega’s en zij verwerken o.a. de polisadministratie (alle loonstroken in Nederland) tot bruikbare output die intern en extern beschikbaar wordt gesteld.

Wat ga je doen

De Polisadministratie bevat de digitale gegevens van ruim 1 miljard loonstrookjes met bijna 100 variabelen per loonstrookje. 

In het verwerkingssysteem willen we een nieuwe database implementeren en het systeem moderniseren. Jij gaat hieraan meewerken en met één van deze vele variabelen aan de slag, o.a. met imputatie via een nearest neighbour methode en schattingen via een regressiemodel. Het resultaat wordt geïmplementeerd in de POLIS-verwerkingsstraat.

Wie zoeken wij

Je volgt een hbo- of wo –opleiding informatica, wiskunde of een soortgelijke opleiding; kennis van programmeren is een vereiste, bij voorkeur in Python or R.

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €628,- bruto per maand. 
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten

Meer weten? 
Neem contact op met Linda Muller-Geuzinge (hoofd team SVE) 070-3375035 of 06 -11614160 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Verwerken van statistische informatie over banen en lonen in Nederland. ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren