Verbeteren tijdreeks luchtemissies mobiele bronnen

13-3-2020 00:00
Het CBS maakt statistieken over broeikasgasuitstoot en luchtvervuiling. In 2019 is de datacollectie voor de emissies van mobiele bronnen (o.a. wegverkeer) wezenlijk veranderd. Dit leidt tot een breuk in de cijferreeks die 40 jaar lang is. Hoe maak je de gehele tijdreeks weer consistent?

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage-overeenkomst 3-4 maanden. Beoogde start in september 2020
Uur per week:
32
Salaris:
Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding van € 628. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
30 Jun 2020

Waar kom je te werken?

Bij ons gezellige team Milieu. Diverse achtergronden, veel inhoudelijke kennis over milieustatistieken. Onze statistieken worden regelmatig in de landelijke media genoemd. Zeker onderwerpen zoals het klimaatakkoord en het stikstofprobleem.

Het werk

Het CBS moet een consistente tijdreeks samenstellenen het is aan jou om een nieuwe continue tijdreeks voor luchtemissies door mobiele bronnen (bijvoorbeeld wegverkeer, zee- en luchtvaart) te maken. Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Door deze opdracht leer je dus veel over tijdreeksen, het CBS en de samenwerking met andere organisaties.

Je gaat de bestaande tijdreeks voor luchtemissies mobiele bronnen corrigeren op basis van nieuwe inzichten. Dit gaat in samenwerking met onder andere het PBL en het RIVM. Het CBS is een van de eersten die een complex methode gaat toepassen om correcties uit te voeren op een tijdreeks. De verdere invulling van wat je precies gaat doen kan in overleg besproken worden.

Jouw profiel

Je volgt een hbo- of wo –opleiding, bij voorkeur statistiek, econometrie of wiskunde.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding van € 628.

Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Neem contact op met Katie Roth (Statistisch Analist), email: k.roth@cbs.nl, voor meer informatie.

Beoogde start in september 2020

Reacties

Je reactie op de vacature Verbeteren tijdreeks luchtemissies mobiele bronnen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren