© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Uitdagende stage op de afdeling Opleiden in Heerlen!

28-2-2019 00:00
Teaser:

Uitdagende stage op de afdeling Opleiden in Heerlen!

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) voor de afdeling Opleiden in Heerlen. Help ons te vernieuwen en ondersteun ons in de werkzaamheden door drie tot vijf dagen per week stage te lopen bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ben je 3 tot 9 maanden beschikbaar? Wil je daarnaast je competenties hands-on, ondernemersgeest en creativiteit inzetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Salaris:
Een stagevergoeding van €616,- bruto per maand, deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de divisie Dataverzameling (DVZ) / sector Shared Services. De sector Shared Services heeft haar blik op buiten gericht. Naar opdrachtgevers, interne en extern, klanten en naar respondenten en berichtgevers. Onze dienstverlening wordt gewaardeerd door klanten omdat deze aansluit op de verwachtingen en onze adviezen meerwaarde hebben. We stellen een zo effectief en efficiënt mogelijke benaderstrategie op, waarin hergebruik en secundaire waarneming een steeds belangrijkere rol krijgen. Bij primaire waarneming krijgen we berichtgevers en respondenten zo ver dat ze bereid zijn om aan onze onderzoeken mee te werken. We zijn klantvriendelijk en belasten de buitenwereld zo min mogelijk. Door onze bijdrage aan de ‘branding’ van CBS is voor respondenten en berichtgevers duidelijk dat meedoen aan onderzoeken van het CBS leuk en nuttig is.  We voeren regie op een sterke keten, die begint bij de klant. We zijn pas tevreden als het eindproduct van onze keten voldoet aan de klantverwachtingen. We vormen een organisatie waarin medewerkers beschikken over een mede door hen zelf vormgegeven proces en toegeruste systemen. We denken in een keten en niet in hokjes. Voor deze rol hebben we onze kennis vergroot, met name op het zo effectief mogelijk maken van designs, zowel op het gebied van benadering als communicatie. We houden de ontwikkelingen in de buitenwereld scherp in de gaten en vertalen die naar innovatieve diensten op het gebied van waarnemen.

Het werk

Je ontwikkelt mede het zelfgestuurd leren voor de medewerkers die vragenlijsten afnemen bij het CBS (de zogenaamde interviewers, face-to-face en telefonisch) en hun leidinggevenden. Door deelnemers op hun eigen tempo én wanneer zij dat willen te laten leren, kunnen ze hun persoonlijke leerdoelen op de meest optimale manier halen. Je ontwikkelt werkvormen, workshops, inspiratiesessies en trainingen om leidinggevenden handvatten te geven in het begeleiden van hun medewerkers.
Jij bent onze bron van inspiratie en zo maken we er samen een succes van!
 

Jouw profiel

  • Je volgt een hbo- of wo –opleiding met vakgebied Onderwijskunde/ Opleidingskunde
  • Je hebt een pro-actieve werkhouding en hebt durf

Andere competenties waarover je beschikt zijn:

  • Hands-on, ondernemerschap, creativiteit en verandergeest
     

 

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.

Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
 

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Xandra Geers, coördinator Berichtgeverscommunicatie/ Opleiden, 045-570 7531, Joost Eussen, Opleider, 045-5706660 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Uitdagende stage op de afdeling Opleiden in Heerlen! ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren