CBS Heerlen
© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Structureren van instructies voor een procesmodel profilen van grote ondernemingen

11-7-2019 00:00
Suggestie 1: Help jij mee om het verkrijgen van gegevens bij en over multinationals in Nederland te moderniseren?


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Uur per week:
40
Salaris:
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
30 Aug 2019

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de afdeling Grote ondernemingen. De stage wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Methodologie.

Het werk

Een belangrijke indicator voor de Nederlandse economie is het Bruto Nationaal Product (BNP). Het CBS berekent dit o.a. op basis van door bedrijven aangeleverde gegevens. Een belangrijke groep van bedrijven zijn de grote ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd. Deze groep van ca. 360 bedrijven draagt ongeveer de helft bij aan het BNP! Het is dus van het grootste belang dat de cijfers van deze ondernemingen correct en tijdig aan het CBS worden gerapporteerd.
Om van bedrijven goede cijfers te ontvangen, moeten deze bedrijven goed in het bedrijvenregister van het CBS opgenomen zijn. Het controleren en corrigeren wordt profiling genoemd. Profiling vindt plaats op basis van profile-instructies. Eindproduct van de stage is een procesmodel met gekoppelde geüpdate instructies. De stagiair verzamelt daartoe alle bestaande, deels verouderde instructies, actualiseert en ontdubbelt de instructies op basis van gesprekken met profilers zodanig dat zowel bestaande profilers als nieuwe profilers documentatie hebben om tijdens hun werk snel de juiste instructie te vinden.

Jouw profiel

Je volgt een hbo –opleiding met vakgebied bedrijfskunde, bedrijfsorganisatie, business intelligence, informatiemanagement, Business IT & Management of een vergelijkbare studie.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Fred Demollin (Hoofd afdeling Grote ondernemingen) 045-5706345 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Structureren van instructies voor een procesmodel profilen van grote ondernemingen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren