Stagiair(e) Doodsoorzakenstatistiek

14-10-2019 00:00
Wil jij tijdens je stage een steentje bijdragen aan de kwaliteit van de statistiek over doodsoorzaken in Nederland? Wij zijn op zoek naar een medisch georiënteerde masterstudent die onder begeleiding van een arts bij het CBS onderzoek gaat doen naar hoe een hartstilstand beter kan worden geregistreerd in de doodsoorzakenstatistiek.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stageduur 3 -6 maanden, bij voorkeur 6 maanden.
Uur per week:
32-40
Salaris:
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
15 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Het team Doodsoorzakenstatistiek bestaat uit medische codeurs, statistisch onderzoekers en een arts/patholoog die je tijdens je stage zal begeleiden.

Het werk

Hartstilstand wordt vaak op doodsoorzakenformulieren ingevuld als de aandoening waar mensen aan overleden zijn. Maar eigenlijk is een hartstilstand een laatste stap voor de dood, ofwel een uiting van de dood en geen aandoening op zichzelf. Kun jij helpen om na te gaan waar mensen echt aan overleden zijn? Hiervoor ga je contact opnemen met de artsen die doodsoorzaakformulieren hebben ingevuld, en daarop alleen “hartstilstand” hebben ingevuld. Je gaat navraag doen of er andere ziektes of aandoeningen bekend waren. Verder ga je ook onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van aanvullende databronnen, zoals informatie uit de ziekenhuisbestanden, om zo tot een specifieke doodsoorzaak te komen en daarmee ook tot een beter beeld van de oorzaken van sterfte in Nederland.
Het onderzoek moet leiden tot een betere interpretatie van het doodsoorzakenformulier, en daarmee verbetering van de statistiek. Eerder werd er al soortgelijk onderzoek uitgevoerd naar de betekenis van de termen dementie en hartfalen. Je kunt gebruik maken van het draaiboek dat voor deze eerdere onderzoeken is opgesteld. Een publicatie sluit uiteindelijk de stage af.

Jouw profiel

Je volgt een wo-masteropleiding met vakgebied geneeskunde, gezondheidswetenschappen, epidemiologie, medische informatiekunde, medische biologie of (medische) psychologie. Je beschikt over medische kennis en statistisch inzicht.                                                      

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Eva Krpelanova, Medisch ambtenaar CBS, 070-3375294 of Kim de Bruin, Statistisch onderzoeker Team Doodsoorzakenstatistiek, 070-3374234 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Stagiair(e) Doodsoorzakenstatistiek ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren