Stageopdracht: Data voor de circulaire economie bij provincies en gemeentes

13-3-2019 00:00
Teaser:

Wil je provincies en gemeentes helpen om de weg te vinden in data rondom de circulaire economie?Het CBS zoekt iemand die vorm kan geven aan de volgende driehoek;
1) Wat betekent de circulaire economie voor lage overheden?
2) Welke data hebben ze nodig om de transitie naar een circulaire economie te monitoren en te sturen?
3) Hoe kan het CBS aan deze behoeftes voldoen?Uit deze driehoek moet een ontwerp komen voor een concreet product dat de lage overheden kan helpen op weg naar een circulaire economie (https://www.circulaireeconomienederland.nl).


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.


Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Uur per week:
6 maanden
Salaris:
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €604,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Waar kom je te werken?

Je werkt bij Beleidsstatistiek samen met ongeveer 60 collega’s verdeeld over Den Haag en Heerlen.
De cultuur van Beleidsstatistiek wordt gekenmerkt door hoge ambities ten aanzien van klanttevredenheid, resultaat en kwaliteit, waarbij sprake is van een grote teamgeest.
 

Het werk

Ten eerste ga je je verdiepen in de literatuur en bestaande dashboards/factsheets rondom monitoring en sturing van (regionaal) circulaire economie beleid, om zo een beeld te vormen van wat hierover al beschikbaar is. Daarnaast probeer je te doorgronden welke informatiebehoefte laag regionale overheden hebben en probeer je de informatielacunes te identificeren. Hiervoor zal je het gesprek aan moeten gaan met gemeenten en provincies. Dit zal onder andere lopen via ons regionale netwerk (zie www.cbs.nl/nl-nl/onze-diensten/cbs-urban-data-centers). Je moet ook op zoek gaan voor data en methodes waarmee de informatielacunes gevuld kunnen worden. Op basis van het vastgestelde beeld van het speelveld, wordt er een eerste stap gezet richting het ontwikkelen van een concreet informatieproduct dat lage overheden helpt om hun transitie naar een circulaire economie te monitoren en/of te sturen. Hierin kan je je creativiteit en alles wat je tot dan toe geleerd hebt kwijt.
 

Jouw profiel

Een nieuwsgierige, proactieve en vindingrijk ingestelde student, die bij voorkeur een wo –opleiding binnen de sociale wetenschappen volgt.
 

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.

Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €604,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
 

Meer weten?

Neem contact op met Adam Walker (Statistische onderzoeker) 070-3374636 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Stageopdracht: Data voor de circulaire economie bij provincies en gemeentes ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren