Stage: Studie naar inkomensoverdrachten van migranten

Help jij de raming van remittances te verbeteren?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
In overleg
Salaris:
Stagevergoeding van €635,- bruto per maand.

Waar kom je te werken

We verwelkomen je binnen de sector Nationale Rekeningen bij het team Sectorrekeningen, dat bestaat uit zo’n 20 mensen. We zijn gedreven onderzoekers, producenten van cruciale informatie, en continu op zoek naar verbeteringen.

De nationale rekeningen vormen de officiële overzichtsstatistiek van de nationale economie. Het nationaal inkomen, de economische groei, het overheidstekort en het beschikbaar inkomen van huishoudens zijn enkele belangrijke macro-economische indicatoren die aan de hand van de nationale rekeningen worden vastgesteld. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Je gaat onderzoek doen naar de effecten van remittances op (de verdeling van) het beschikbaar inkomen van huishoudens. Remittances zijn inkomensoverdrachten van migranten naar hun families in het land van herkomst. We vragen jou de huidige ramingsmethode te beschouwen en verbeteringen aan te dragen en uit te werken. Er dient onder meer een literatuuronderzoek gedaan te worden naar de effecten van remittances en de methoden en databronnen die beschikbaar zijn om deze in kaart te brengen.

Het resultaat na afronding van je stage is:

  • Een analyse en conclusie uit het literatuuronderzoek
  • Een analyse van de huidige ramingsmethode, inclusief verbetervoorstellen
  • Een, na afstemming, in R uitgewerkte nieuwe methode
  • Geactualiseerde documentatie.

Wie zoeken wij

  • Je volgt een wo opleiding met vakgebied Economie.
  • Je bent zelfstandig, goed in organiseren en communicatief vaardig;
  • Je hebt een goede kennis van R.

Wat bieden wij

Je krijgt een stagevergoeding van €635,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Meer weten?

Neem contact op met Arjan Bruil (Statistisch onderzoeker) 070-337 4531 voor meer informatie. 

 

Reacties

Je reactie op de vacature Stage: Studie naar inkomensoverdrachten van migranten ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren