STAGE: Ontwikkel een schattingsmethode voor de statistiek over buitenlandse dochters van Nederlandse ondernemingen

De uitdaging is het ontwikkelen van een nieuwe schattingsmethode.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
40 uur (36 uur is bespreekbaar)
Salaris:
Stagevergoeding van € 635,- per maand.

Waar kom je te werken

Bij de methodologie-afdeling in Heerlen. 
Een afdeling met voldoende senioriteit op het gebied van regressiemodellen. Deze ervaren collega’s delen graag hun kennis en kunde. 
Als afstuderend WO master student econometrie kun je hier veel kennis en ervaring opdoen. De eindscriptie zal door ervaren mensen begeleid worden.

Vanwege COVID19 werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact. 

Wat ga je doen

Je ontwikkelt een schattingsmethode voor kenmerken van buitenlandse dochterondernemingen van Nederlandse ondernemingen. Van de grootste ondernemingen krijgt het CBS de gegevens over buitenlandse dochters via een enquête. Voor de kleinere ondernemingen zijn deze gegevens beperkt voorhanden via een steekproef. Er is wel bruikbare hulpinformatie beschikbaar, zodat met behulp van regressiemodellering een bijschatting gemaakt kan worden voor deze groep. Hierbij worden de kenmerken voor deze ondernemingen geïmputeerd (voorspeld) op basis van het model.

De huidige schattingsmethode  moet worden aangepast, vooral omdat nu veel meer hulpinformatie beschikbaar is. Jij onderzoekt hoe deze informatie het beste gebruikt kan worden. Je implementeert de methode in de statistische programmeertaal R. Het is de bedoeling dat de ontwikkelde methode vanaf 2022 wordt gebruikt voor de publicatie van de statistiek OFATS (Outward Foreign Affiliates Statistics).

Wie zoeken wij

Een WO afstudeerder met een duidelijke statistiek-component, bijvoorbeeld econometrie. Kennis van regressiemodellen en van R zijn een voorwaarde, kennis van economie is een pre. 

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van € 635,- per maand. Op basis van een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Neem contact op met Sabine Krieg (methodoloog) s.krieg@cbs.nl.

Reacties

Je reactie op de vacature STAGE: Ontwikkel een schattingsmethode voor de statistiek over buitenlandse dochters van Nederlandse ondernemingen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren