STAGE: Interne communicatie

Schrijf jij graag teksten en word je enthousiast als je communicatieplannen mag opstellen? Dan ben jij de stagiair(e) die wij zoeken!

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
32-40
Salaris:
Stagevergoeding van € 635,- bruto per maand.

Waar kom je te werken

De hoofddirectie Bedrijfsvoering en IT (BIM) levert het fundament onder de statistiekproductie van het CBS. BIM zorgt voor vakkundige en klantgerichte dienstverlening op het gebied van IT, HR, financiën, control en facilitaire zaken. Als stagiair(e) Interne Communicatie loop je stage bij het team Ondersteuning & Informatiemanagement (BBM) en maak je onderdeel uit van het ‘Communicatieteam BIM’. Dat team bestaat uit een senior adviseur interne communicatie en een adviseur interne communicatie.

Vanwege ‘Corona’ werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Tijdens de meeloopstage ondersteun je het communicatieteam bij verschillende uitvoerende taken op het gebied van interne communicatie. Een greep uit de werkzaamheden: mede opstellen en uitvoeren van communicatieplannen voor diverse interne projecten, ontwikkelen van communicatiemiddelen en het schrijven van content voor het intranet. 

Wie zoeken wij

  • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied communicatie of vergelijkbaar;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je beschikt over goede writing skills en bent creatief.
  • Je bent gedreven en je stapt gemakkelijk op anderen af;
  • Proactiviteit en initiatief nemen zijn jouw kwaliteiten;
  • Je bent zelfstandig, goed in plannen en communicatief vaardig.

Wat bieden wij

Stagevergoeding van € 635,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Carola Weijsenfeld, Directeur BBM, via 06-52464120.

Reacties

Je reactie op de vacature STAGE: Interne communicatie ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren