Project update CBS-website

11-1-2019 00:00
Teaser:

Onze website krijgt een likje verf. Help jij mee de juiste ‘kleuren’ uitzoeken?


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stageduur: minimaal 3 maanden
Salaris:
Een stagevergoeding van €616,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

CBS Communicatie & Nieuws (CCN).

Het werk

Het webplatform www.cbs.nl bestaat in zijn huidige vorm en techniek ruim drie jaar en is toe aan een opfrissing. Het platform is gebouwd in een Microsoft .NET (Dotnet) omgeving en wordt beheerd met het Sitecore-cms. Het CBS biedt al zijn content via dit platform aan. Dat betreft nieuwsberichten over nieuwe statistieken, video’s en infographics, artikelen over het CBS zelf (corporate) en daarnaast is via het platform ook toegang te krijgen tot de open data van het CBS (via de Statline interface die separaat wordt beheerd). Daarnaast verwijst het platform door naar de sociale mediakanalen van het CBS (Facebook, Youtube, Instragram, Twitter, LinkedIn). Het platform wordt zeer intensief gebruikt door Nederlandse gebruikers, zowel private als professionele gebruikers uit de media, onderwijs en wetenschap en beleid en bestuur en bereikt dagelijks miljoenen Nederlanders. Daarnaast is er een Engelstalige versie met bereik in het buitenland.
Het platform is onder beheer en ontwikkeling van een eigen CBS-team.

Jouw profiel

  • Je volgt een HBO – opleiding met vakgebied communicatie, journalistiek, multimediadesign of verwante studierichtingen.
  • Je hebt kennis van online media, op de terreinen inhoud, techniek en ontwikkeling én je hebt affiniteit met IT.
  • Je bent creatief, hebt een verfrissende en kritische blik en open mindset, kan goed opereren in een team en hebt een doelgerichte taakopvatting.
  • Je kunt je werkzaamheden aan het project uitvoeren als onderdeel van een studietaak. Eén en ander in overleg met de projectleiding.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
    

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Cees Buijs (Chef Operationeel) 070-337 4623 voor meer informatie.

Stageduur: minimaal 3 maanden.

Reacties

Je reactie op de vacature Project update CBS-website ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren