Ondernemende HR stagiair(e)

Wil jij een toffe bijdragen leveren aan de HR doelen binnen het CBS én je eigen ontwikkeling? Weet jij ons mee te nemen in je ideeën en analyses op HR cijfers? Dan is dit dé opdracht voor jou!

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
36
Salaris:
Stagevergoeding van €635,- bruto per maand

Waar kom je te werken

Je bent onderdeel van de HR klantcirkel voor de divisie Dataservices, Research en Innovatie (DRI). De HR Klantcirkel is een team van HR- professionals vanuit alle HR-disciplines die streven om het werk van de DRI collega’s makkelijker en leuker te maken. Je draagt dus écht iets bij voor de medewerkers! Dit doen wij op een werkwijze in samenspraak met onze (interne) klant! 

Ook werk je mee binnen de afdeling HR op een ‘agile’ wijze aan de verschillende HR doelstellingen. Dit maakt dat wij samenwerken op een informele en transparante manier. 

Vanwege ‘Corona’ werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Als stagiair(e) zien we je als collega, waardoor je extra veel leert. Je kiest zelf aan welke HR uitdagingen je meewerkt binnen het HR Adviesteam voor de divisie Dataservices, Research & Innovatie (DRI) van het CBS. Denk hierbij aan vitaliteitsbevordering bij medewerkers, inzichten bieden via een arbeidsmarktanalyse of het meer gebruikmaken van data binnen HR. Deze mate van zelfstandigheid biedt je de mogelijkheid om toffe ideeën op te pakken en hier ook echt mee aan de slag te gaan. Het is aan jou om  ondernemend te zijn en deze kansen te grijpen. 
 

Wie zoeken wij

Jij ziet werk liggen en durft de eerste stap te zetten. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en schroomt niet om vragen te stellen en (digitaal) op mensen af te stappen.

Je bent 3e jaars- of afstuderende hbo- of wo student richting of met interesse in het vakgebied HR.
 

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van €635,- bruto per maand. 
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Meer weten?

Neem contact op met Arne Essers HR Adviseur, Telefoonnr 06 1158 4215 of via email: a.essers@cbs.nl, voor meer informatie. 

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze stage vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Ondernemende HR stagiair(e) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren