Meeloop of afstudeer marktonderzoek/strategisch marketingplan

14-10-2019 00:00
Dankzij jouw marketingplan wordt de open data van CBS in heel Nederland écht veel gebruikt in het maatschappelijk debat en kent CBS deze gebruikers.

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stageduur is: 3 maanden
Uur per week:
32
Salaris:
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
15 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Je komt bij de afdeling Informatiemanagement en Managementondersteuning (SBM) te werken. Naast deskresearch en het schrijven van rapport zal je ook regelmatig buiten het CBS werkzaam zijn om de markt te onderzoeken en contact hebben met (intensieve) gebruikers van CBS open data.
Natuurlijk krijg je ook de gelegenheid om CBS van binnenuit te leren kennen.

Het werk

Wat kan CBS nog meer doen om het gebruik van  open data nog verder te laten groeien? Hoe kunnen we stappen zetten om onze open data een nog grotere rol in de maatschappij te laten spelen? Hoe kunnen we latente gebruikers aanboren?
Tijdens je stage maak jij hiervoor voor het CBS een marktanalyse en schrijf je een marketingplan.

Het doel is om de “CBS open data markt” te beschrijven en doelgroepen en producten aan elkaar te koppelen. Wat kan CBS verbeteren en hoe moeten we open data gaan “vermarkten”?

Je kan gebruik maken van hetgeen we weten vanuit diverse onderzoeken en alle aanwezige expertise en contactpersonen binnen en buiten het CBS.

Naast de marktanalyse en marketingplan hebben we de behoefte om onze gebruikers te leren kennen. We willen dat jij op zoek gaat naar en contact hebt met onze (groot) gebruikers en onderzoekt wat CBS kan doen om latente gebruikers te bereiken.

Jouw profiel

Je volgt een hbo- of wo –opleiding met vakgebied marketing management / marketing en communicatie.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.

Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €616,- bruto per maand.

Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Erwin van Mierlo (coördinator open data) e.vanmierlo@cbs.nl 070-337 3958 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Meeloop of afstudeer marktonderzoek/strategisch marketingplan ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren