Marktonderzoeker consumentenprijzen

Doe jij graag marktonderzoek dat bijdraagt aan ons inflatiecijfer?

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd.
De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
20 - 40 uur
Salaris:
Stagevergoeding van € 635,- bruto per maand
Deadline:
31 May 2021

Waar kom je te werken

Team consumentenprijzen bestaat uit ruim 30 personen, dat oog heeft voor elkaar. Jij wordt al snel deel van ons warm en hecht team.

De CPI wordt maandelijks op StatLine gepubliceerd en is één van de meest gebruikte statistieken van het CBS. Daarnaast publiceren we over prijzen van motorbrandstoffen, de gemiddelde energietarieven voor consumenten en over de prijsontwikkeling op Caribisch Nederland. De productieprocessen binnen ons team zijn het afgelopen jaar sterk vernieuwd. Voor het vaststellen van de prijsontwikkeling wordt steeds meer gebruik gemaakt van transactiedata van grote winkelketens en data die met webscrapers is verzameld.

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Meewerken aan het actualiseren van marktonderzoek voor de statistiek consumentenprijsindex (CPI), ook wel het inflatiecijfer genoemd. 

Voor een juiste inflatie is het van belang dat we een goed beeld hebben van de bestedingen van Nederlanders. Op basis hiervan bepalen we het zogenaamde mandje ofwel het weegschema. Bij welke spelers worden producten en diensten gekocht? Welke ontwikkelingen in de markt of vanuit de overheid spelen er die zorgen voor verschuivingen in ons weegschema? 

Jij versterkt ons team om actuele markt- en productontwikkelingen in beeld te brengen en advies uit te brengen voor de CPI.

Wie zoeken wij

Je bent een enthousiaste marktonderzoeker met belangstelling voor de consumentenmarkt en hebt affiniteit met statistiek. 
Je beschikt over:

  • een hbo werk- en denkniveau;
  • een uitstekende communicatieve vaardigheden, ziet snel verbanden en onderscheidt hoofd- en bijzaken;
  • de capaciteit zelfstandig het eigen werk te organiseren en te plannen; 
  • humor en een collegiale instelling;
  • beheersing van de Nederlandse taal is een pré.

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van € 635,- bruto per maand. 
Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Stageduur: 3 maandenDe stardatum is bespreekbaar.
 

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Meer weten? 
Neem contact op met Myriam van Rooijen- Horsten (Hoofd team Consumentenprijzen) 06 31666022, email: m.vanrooijen-horsten@cbs.nl, voor meer informatie. 

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Marktonderzoeker consumentenprijzen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren