Kwaliteitscontroleur Huur enquête, team Consumentenprijzen

6-2-2020 00:00
Kom jij onze cijfers nog beter maken?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
MBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stageopdracht juni, juli en augustus 2020, 13 weken
Uur per week:
32
Salaris:
Stagevergoeding van € 628,= bruto per maand
Deadline:
30 Apr 2020

Waar kom je te werken?

De werkzaamheden worden uitgevoerd bij het CBS in Den Haag. Je komt te werken in een projectkamer bij het team Consumentenprijzen: een hecht team gericht op samenwerken met oog voor het welzijn van collega’s.

Het werk

Door het team Consumentenprijzen wordt jaarlijks het onderzoek huurenquête uitgevoerd. Doel van dit onderzoek  is het vaststellen van de huurontwikkeling per 1 juli van huurwoningen en de toegerekende huur van eigen woningen Het onderzoek is belangrijk voor de consumentenprijsindex van het CBS en wordt medegefinancieerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). BZK gebruikt de gegevens van de huurenquête om de jaarlijkse huurstijging te monitoren.

Jij gaat de door berichtgevers opgegeven huurveranderingen analyseren met een Access applicatie. In de applicatie zijn ruim 50 controles ingebouwd. Aan de hand van de lijst met opmerkelijke huurveranderingen zoek jij contact met de berichtgever om vast te stellen wat de correcte huurveranderingen zijn.

Jouw profiel

Je volgt een mbo –opleiding
Je bent gedurende de gehele periode minimaal zes weken achtereen beschikbaar en hebt de volgende eigenschappen: • Zorgvuldig
• Flexibel
• Zelfstandig
• Accuraat
• Samenwerken
• Klantgerichtheid / Integriteit
• Duidelijke telefoonstem

Ons aanbod

Duurt de stage langer dan een maand? Dan heeft de stagiair recht op een stagevergoeding van € 628,= bruto per maand.

De stageduur is juni, juli en augustus, minimaal 6 weken aansluitend.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Myriam van Rooijen-Horsten, Hoofd Consumentprijzen, 070-337 5180, 06-31666022 email: m.vanrooijen-horsten@cbs.nl voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Kwaliteitscontroleur Huur enquête, team Consumentenprijzen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren