Junior communicatieadviseur (HBO)

3-5-2018 00:00
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Salaris:
Een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Directie CBS Communicatie en Nieuws (CCN), binnen het team Corporate Communicatie. CCN realiseert met het werk van alle CBS-ers een dialoog met de samenleving, waarin met onze statistieken en verhalen vragen worden beantwoord, meer inzicht wordt geboden over wat er feitelijk gebeurt en het CBS zo impact heeft op het maatschappelijke debat. Team corporate communicatie houdt zich o.a. bezig met de positionering van het CBS, interne communicatie, communicatie rondom projecten en communicatie met respondenten.
 

Het werk

Tijdens je stage werk je als junior-communicatieadviseur mee in het team. In deze rol ondersteun je de communicatieadviseurs in de uitvoering van (veel) verschillende werkzaamheden. Je bent breed inzetbaar en kunt zelf ervaren hoe het is om op een communicatieafdeling te werken. De dynamiek is vaak groot en het werk afwisselend. Een greep uit de werkzaamheden:

  •  het uitvoeren van communicatieplannen voor diverse interne en externe projecten
  •  ontwikkelen van content voor de interne communicatie (intranet, CBS-tv).
  •  opstellen van communicatieplannen voor nieuwe projecten.

 


Jouw profiel

  • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied communicatie en bent een derde-jaars student
  • Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om nieuwe ervaringen op te doen
  • Je bent creatief, in denken en doen.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.
Voor alle hbo- en wo opleidingen geldt een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
    

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Herjet van Zoest-Visser, senior communicatieadviseur, 06-52475632 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Junior communicatieadviseur (HBO) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren