Infographics/datavisualisatie bouwer en developer

Wil jij meewerken aan het ontwikkelen van visualisaties en graphics die gezien zullen worden door veel mediamakers? Je kunt veel leren maar ook direct meedraaien!

Over het CBS
CBS is een onderzoeks- en nieuwsorganisatie die inzicht biedt in actuele ontwikkelingen van de economie en samenleving. Daarmee speelt het een onmisbare rol in maatschappelijke discussies en beleid.

CBS is elke dag aanwezig in het nieuws met deze informatie, maar waar vroeger alleen de cijfers werden aangeleverd bestaat sinds 3 jaar CBS Communicatie en Nieuws (CCN) (70 medewerkers). Het is onze taak om de enorme hoeveelheid informatie waarover CBS beschikt te vertalen in mooie en duidelijke publicaties. We maken bijvoorbeeld nieuwsberichten, dashboards, longreads en video’s. In deze publicaties staan vaak infographics en andere (data)visualisaties.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Stage-overeenkomst ( Stageduur is van: 24 augustus 2020 t/m januari 2021)
Uur per week:
40
Salaris:
Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van € 628,=

Waar kom je te werken

CBS Communicatie en Nieuws, afdeling Creatie.

Wat ga je doen

Het CBS ontwikkelt en publiceert datavisualisaties en dashboards over diverse onderwerpen, zoals het Dashboard Arbeidsmarkt, de Benchmark Jeugdzorg en het Prijzendashboard. Daarnaast verschijnen er steeds nieuwe (interactieve) grafieken in de nieuwsberichten op www.cbs.nl. 
We hebben geen vaste opdracht voor je in gedachten. We bepalen samen aan welke bestaande graphic(s) je gaat werken, of welke nieuwe producten je gaat ontwikkelen.

Jouw stage-opdracht
Je loopt stage op de afdeling CCN, bij het team Creatie. In team Creatie (12 medewerkers) werken o.a. grafisch ontwerpers die in bijvoorbeeld Adobe Illustrator en InDesign visualisaties maken bij de cijfers van het CBS. Er werkt ook een datavisualisatiedeveloper: hij maakt (interactieve) visualisaties met behulp van o.a. javascript, Highcharts en SVG. Dat zijn dus visualisaties die specifiek voor het web worden gemaakt. Ze moeten responsive zijn, voldoen aan de toegankelijkheidseisen, en binnen onze huisstijl passen.
Jij gaat bestaande (online) visualisaties verbeteren, en nieuwe visualisaties ontwerpen en ontwikkelen. Als onderdeel van het ontwerpen heb je contact met de (interne) opdrachtgever en zorg je er voor dat niet alleen de vormgeving aansprekend is maar ook functioneel is in het overbrengen van de informatie.
Je werkt daarvoor samen met de datavisualisatiedeveloper en de Infographics Art Director. Je werkt ook met de andere vormgevers, de CBS huisstijl, en de developers van onze website. Veel van je werk zal gezien worden door mediamakers (kranten, nieuws en vakbladen). Je kunt veel leren maar ook direct meedraaien.

Technische skills:

  • Je kunt werken met Javascript, CSS, HTML, jQuery
  • Je bent bekend met de relevante Adobe CC software zoals Illustrator en InDesign.
  • Misschien ben je ook bekend met Scalable Vector Graphics (SVG), en kun je deze interactief maken
  • Waar nodig kun je nieuwe skills opdoen of met andere technieken werken (zodat wij van jou kunnen leren)

Wie zoeken wij

Je volgt een HBO –opleiding met vakgebied Multimedia Design, communicatie, kunstacademie, Master of Animation, Vormgeving.

Wat bieden wij

Bij een stageduur van meer dan één maand krijg je een stagevergoeding van € 628,= . Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Een stageduur van: 24 augustus 2020 t/m januari 2021.

Meer weten

Meer weten? Hans Westerbeek hgw.westerbeek@cbs.nl (Datavisualisatiedeveloper).

Hendrik Zuidhoek  hf.zuidhoek@cbs.nl  (Art Director Infographics).

Reacties

Je reactie op de vacature Infographics/datavisualisatie bouwer en developer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren