Help onze afdeling zich profileren als Expertisecentrum Globalisering (HBO)

4-5-2018 00:00
Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Uur per week:
40
Salaris:
Een stagevergoeding van €604,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Directie Economie, Bedrijven en Nationale Rekeningen (EBN)
De hoofddirectie EBN stelt zich tot doel: “het adequaat meten en in kaart brengen van de Nederlandse economie”. Niet alleen door cijfers te leveren maar vooral ook de nadruk te leggen op het beschrijven en duiden van (bedrijfs)economische fenomenen, ontwikkelingen en structuren. Onze ambitie is om voortdurend voorop te lopen en de eerste te zijn die nieuwe ontwikkelingen in de economie signaleert, meet en beschrijft. Onze processen zijn slim en flexibel, onze medewerkers professioneel en gepassioneerd. De Nederlandse economie: nationaal, internationaal, regionaal & fenomenaal! Het ketendenken en -werken staat bij EBN hoog in het vaandel; door open te staan voor wensen van klanten, mee te denken en samen te werken met klanten en leveranciers in de keten werken we actief mee aan het verbeteren van integrale processen.
Sector Bedrijfsstatistieken Heerlen (EBH)
Natuurlijk werken we vanuit onze sector hard mee aan het verwezenlijken van de strategische agenda van het CBS en aan het realiseren van de lange termijn visie van EBN. Voor EBH hebben we daarnaast afgesproken dat we in 2018 ons zullen primair zullen richten op het realiseren van het regulier werkprogramma. Daarnaast zullen we ons richten op kwaliteitsborging, invulling geven aan de ambitie tot het expertisecentrum globalisering, het aanbieden en uitbreiden van aanvullende statistische diensten, inzetten op vernieuwing en op het publiceren van aansprekende nieuwsberichten over EBH-output
.

Het werk

Bij deze stage gaat het om het opzetten en uitvoeren van een plan voor betere profilering van de sector EBH op Intranet (het bedrijfsinternet van het CBS). De sector EBH wil op Intranet meer zichtbaar zijn met haar producten en dienstverlening op het gebied van Waardeketens, Internationale Handel, Grote Ondernemingen, Bedrijvendemografie etc. Centraal daarbij staat de ambitie om op Intranet nog beter zichtbaar te worden als kenniscentrum voor het thema Globalisering.
Resultaat van de stage zou moeten zijn:

 • Voorstel voor een communicatiestrategie voor betere profilering op Intranet
 • Uitvoeren van deze nieuwe strategie
 • Nieuwe beschrijving op Intranet van de sector en de onderliggende teams
 • Nieuwe beschrijving op intranet van de producten en diensten
 • De nieuwe beschrijvingen sluiten aan bij de ambities en expertise van de sector
 • De nieuwe interne communicatie sluit ook aan op / linkt door naar het Dossier globalisering op de website van het CBS (www.cbs.nl/globalisering).

 


Jouw profiel

 • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied Communicatie
 • Je bent zelfstandig, legt makkelijk contacten en werkt doelgericht. Daarbij wordt een positief-kritische houding op prijs gesteld: je voert niet zomaar uit, maar je denkt/praat mee en stuurt op een resultaat waar ook jij achter kan staan
 • Je hebt een vlotte pen en kunt zakelijke inhoud toegankelijk, en tegelijk ook betekenisvol, opschrijven. We zijn niet op zoek naar een reclamemaker, wel naar iemand die wil helpen onze missie verder uit te diepen en deze op een gestructureerde en aantrekkelijke manier uit te dragen
 • Je kunt ook bij weerstand vasthouden aan je opdracht, maar daarbij ben je niet eenkennig. Je staat open voor feedback en gebruikt die om je werkwijze of de afspraken (in overleg met de opdrachtgever) aan te passen aan de omstandigheden
 • Je bent vooral jezelf.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding. Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €604,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
 

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met  Free Florquin, senior beleidsmedewerker, 06-52487760 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Help onze afdeling zich profileren als Expertisecentrum Globalisering (HBO) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren