Content en Sociale Media

13-2-2019 00:00
Lijkt het jou een toffe uitdaging cijfers te vertalen naar begrijpelijke content voor een breed publiek? Ben jij veel op Social Media te vinden en ben je goed met woorden en cijfers? Krijg jij makkelijk veel reacties op je posts? Is het antwoord JA? Dan ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn!


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Salaris:
Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op de afdeling Communicatie & Nieuws in het team Social Media.
    

Het werk

Je komt te werken op de afdeling Communicatie & Nieuws in het team Social Media. Je hoofdtaak is het bijhouden van de Social Media kanalen van het CBS: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Je maakt content, vlogs, video’s, en posts in overleg met de interne afdelingen. Daarnaast lever je een actieve bijdrage in het team door mee te denken, concepten te ontwikkelen, speciale opdrachten uit te voeren en te coördineren. Daarnaast monitor en analyseer je de online resultaten van alle Social Media kanalen.

Jouw profiel

  • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied communicatie
  • Je hebt veel ervaring met Social Media
  • Je bent creatief en in staat om zelfstandig relevante content te creëren
  • Je bent handig met photoshop
  • Je bent ondernemend en je werkt graag samen

Ons aanbod

Wij beiden een uitdagende en leerzame stageplek waar genoeg ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit. Je komt te werken in een organisatie die bijna elke dag in het nieuws is, wat betekent dat geen dag hetzelfde is. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een stagevergoeding van € 616,-  bruto per maand bij een 40-urige werkweek.
 

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Thomas Ruigrok 070-3375462 of via tjm.ruigrok@cbs.nl

Reacties

Je reactie op de vacature Content en Sociale Media ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren