Communicatie over innovatie bij EBN

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Stage overeenkomst
Uur per week:
40
Salaris:
Stagevergoeding van €635,- bruto per maand.

Waar kom je te werken

De medewerkers van de sector Beleids- en Managementondersteuning (EBM) verlenen ondersteuning aan de hoofddirectie Economie, bedrijven en nationale rekeningen (EBN). Vanuit de centrale positie binnen EBN werkt EBM samen met alle sectoren binnen EBN en de overige hoofddirecties. EBM is verdeeld over de vestigingen Heerlen en Den Haag. Vooralsnog werken we vooral vanuit huis. 

Vanwege ‘Corona’ werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

 

Wat ga je doen

De hoofddirectie Economie, bedrijven en nationale rekeningen (EBN) staat voor een adequaat inzicht in de economische ontwikkelingen van Nederland voor het maatschappelijk debat, beleidsontwikkeling en besluitvorming. We realiseren dat door de Nederlandse economie adequaat te meten en in kaart te brengen. De gegevens en kennis daarover stellen we actief beschikbaar aan de samenleving. Denk hierbij aan statistieken zoals het bbp van Nederland, de consumptieprijsindex of internationale handel. We zijn daarbij onafhankelijk, publiceren tijdig en in samenhang de relevante informatie en leveren de kwaliteit die aansluit bij de vraag van de gebruiker.

De sector Beleids- en Managementondersteuning (EBM) ondersteunt de andere sectoren binnen de directie hierbij. Vanuit de sector EBM wordt een hoofddirectie-brede werkgroep geleid die zich richt op het stimuleren en bevorderen van innovatie. Je gaat werken aan de communicatie over innovatie. Dit zal vooral bestaan uit twee activiteiten:

  • Het opstellen van een communicatieplan. Dit plan moet een helder beeld geven van de communicatie-activiteiten die we uit willen voren om innovatie binnen EBN en het CBS breder onder het voetlicht te brengen.
  • Het uitvoeren van activiteiten zoals deze binnen het communicatieplan gedefinieerd zijn. Denk bijv. aan:

a. Het organiseren van lezingen;
b. Het opzetten van een intranetsite waar gemakkelijk de benodigde informatie te vinden is;
c. Het opzetten van een goed overzicht van alle innovaties die lopen;
d. Het organiseren van inspiratiesessies waarin innovatieve ideeën een stapje verder worden geholpen.  

Vanwege ‘Corona’ werken we momenteel zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

 

Wie zoeken wij

  • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied communicatie of vergelijkbaar en je weet wat je tijdens je stage wilt leren;
  • Je hebt plezier in het omzetten van gegevens naar begrijpelijke en toegankelijke informatie;  
  • Je vindt het leuk om overzicht te creëren en kunt hierbij handig gebruik maken van beschikbare informatie en tools;
  • Je durft initiatief te nemen en stapt gemakkelijk op anderen af;
  • Je bent zelfstandig, goed in organiseren en communicatief vaardig;
  • Je hebt enige affiniteit met het inrichten van websites;
  • Je bent positief ingesteld en hebt met een open houding.

Wat bieden wij

We bieden jou een boeiende stageplek binnen een klein, veelzijdig en enthousiast team. Je wordt goed begeleid, waardoor je praktijkervaring kunt opdoen met verschillende aspecten op het gebied van communicatie binnen een grote organisatie. De stageplek is beschikbaar vanaf het voorjaar van 2021, een ander startmoment is in overleg bespreekbaar. Bij een 40-urige werkweek geldt een stagevergoeding van €635,- bruto per maand. 

Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Carlo Driesen, Directeur EBM, via 06-31772728 of ch.driesen@cbs.nl.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze stage vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Communicatie over innovatie bij EBN ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren