Communicatie en Social Media (HBO)

4-5-2018 00:00
Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Stage
Salaris:
Een stagevergoeding van €604,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Directie CBS Communicatie en Nieuws (CCN), binnen het team Corporate Communicatie.
CCN realiseert met het werk van alle CBS-ers een dialoog met de samenleving, waarin met onze statistieken en verhalen vragen worden beantwoord, meer inzicht wordt geboden over wat er feitelijk gebeurt en het CBS zo impact heeft op het maatschappelijke debat.
 

Het werk

Voor de website “werken bij het CBS” wordt een update doorgevoerd.
Ten behoeve hiervan ga je werken aan het schrijven van nieuwe wervende content.
Je bereidt voor en coördineert het schrijven van testimonials door collega’s, het maken van foto’s door een fotograaf en/of het opnemen van vlogs met collega’s.
Je hebt ideeën over de inzet van social media en het optimaliseren hiervan voor o.a. de CBS corporate-app artikelen en diverse vlogs.

Je komt te werken binnen een professionele organisatie en mag aan de slag met het updaten van de website CBS.nl/werken bij het CBS. Je leert o.a. hoe je een script en een shotlist op kunt stellen. Je krijgt de gelegenheid in contact te komen met collega’s van diverse teams binnen CCN en het CBS.
Binnen CCN zijn vaak meerdere stagiairs werkzaam.
    

Jouw profiel

  • Je volgt een hbo-opleiding met vakgebied Communicatie;
  • Je bent in staat om zelfstandig relevante content te creëren (tekst, video’s, eventueel graphics);
  • Je bent enthousiast, creatief, proactief en gericht op samenwerking.

Ons aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding. Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €604,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.
 

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Henriëtte de Jong- de Heer (Hoofd Corporate Communicatie) 070-337 4071 voor meer informatie.

Reacties

Je reactie op de vacature Communicatie en Social Media (HBO) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren